5 nejlepších sportovních filmů na Netflixu 2024

Vojtěch Mišura
06. 05. 2024 15:00
5 nejlepších sportovních filmů na Netflixu 2024

Natočit dobrý sportovní film a vyhnout se u toho všem stokrát otřepaným klišé, je oříšek i pro ostřílené filmaře. Vybrali jsme 5 nejzajímavějších sportovních snímků na Netflixu z různých sportovních prostředí od fotbalu, hokeje a basketu po americký fotbal.
Najdete mezi nimi také dva české zástupce z nedávné doby nebo bláznivou komedii z Hong-Kongu.

Obsah článku

1) Coach Carter (2005)

Příběh jednoho (ne)obyčejného středoškolského trenéra basketbalu, který dostane na starost bandu zkažených děcek, jejichž hlavní starostí je, jak zapadnout do místního pouličního gangu, nebo kde sehnat drogy, je dnes už klasikou sportovních filmů. Hlavní síla snímku tkví právě v postavě trenéra Kena Cartera, kterého skvěle ztvárnil herec Samuel L. Jackson. Díky jeho motivaci prosadit svůj názor navzdory nepřejícímu okolí, se jeho tým dostane až na vrchol a pozná, že úspěch v životě zdaleka nesouvisí jen s uměním trefit se míčem do koše. 

Byli jsme stvořeni, abychom zářili. Není to jen v někom z nás, je to v nás všech. A když dovolíme našemu světlu zazářit, nevědomky tím dáváme možnost ostatním učinit totéž a když se zbavíme vlastního strachu, zbavíme tím navždy strachu i ostatní.

Počátek hodnocení ČSFD: 81,3%

Film Kouč Carter na Netflix

2) Vyšehrad: Fylm (2022)

Vyšehrad: Fylm se stal nejnavštěvovanějším filmem první poloviny roku 2022. Oproti jiným českým komediím se vymyká nekorektním humorem. Jde zkrátka o čistokrevnou zábavu plnou gagů a náhodných scének s většinou zdařilým situačním humorem. Kdo by ovšem ve filmu chtěl najít i nějaké hlubší poselství, ať raději koukne na jiný snímek z našeho seznamu.

"Před devíti lety jsme spolu spali a tohle je tvůj syn."
"Kolik mu je?"
"Osm."
"Vidíš, to nesedí..."

Vyšehrad: Fylm (2022) hodnocení ČSFD: 68,5%

Vyšehrad: Fylm hlavní hrdina

3) Děti Nagana (2023)

Píše se rok 1998 a děti po celé České republice začínají hrát pouliční hokej, aby napodobily své hrdiny z nedávno proběhlého legendárního turnaje v Naganu. V tu dobu není nikdo, kdo by nechtěl být jako Dominik Hašek, Jaromír Jágr nebo Martin Ručinský. 
Film Děti Nagana je splněným snem režiséra Dana Pánka, který se rozhodl své hokejové dobrodružství z dětství přenést na stříbrné plátno. V podstatě se jedná o autobiografii, která zachycuje vzpomínky na založení vlastní party, která dokáže zazářit proti mnohem silnějším a starším borcům.
 

"Tak pojeď Roberte! Góóól! Góól! Vedeme 1:0! Jsi pašák, Albi!"

Počátek hodnocení ČSFD: 62,9%

Český film Děti Nagana na Netflix

4) Shaolin Soccer (2000)

Shaolin Soccer je bláznivá komedie z Hong Kongu, která si střílí ze všech sportovních klišé, ve kterých se z outsiderů stanou hvězdy. Hlavní hrdina se snaží v lidech zažehnout nadšení pro kung-fu a nenapadne ho nic lepšího, než založit fotbalový tým. Bláznivý snímek rozhodně není pro někoho, kdo od filmu čeká realistické ztvárnění fotbalu. O to víc ale pobaví fanoušky satiry a absurdního humoru.

Trenér: "Co když vykopneš míč do vzduchu, ten narazí do letadla, které pak spadne? Napadlo tě to?"

Počátek hodnocení ČSFD: 65,4%

Film Shaolin Soccer na Netlixu

5) Domácí tým (2023)

Po basketu, hokeji a fotbalu tu máme další oblíbené téma sportovních filmů: americký fotbal. Domácí tým se stal v jednu chvíli nejsledovanějším pořadem na Netflixu. Podobně jako Děti Nagana jde o čistě rodinný snímek, který řeší lehce sentimentální vztah mezi otcem a jeho odcizeným synem. Film je řemeslně dobře natočený, jeho největším problémem ale je, že jsme tenhle příběh viděli už 1000x předtím. A mnohdy i v lepším provedení (např. Trestná lavice).

"Někdy, abyste uspěli, musíte udělat něco neočekávaného."

Počátek hodnocení ČSFD: 58,7%

Hlavní dětští hrdinové filmu Domácí tým

Netflix předplatné na Herních kuponech

Jestli se na zmíněné snímky chcete podívat a zatím nemáte Netflix, kupon na Netflix seženete ve variantách 400 Kč a 1000 Kč. Všechny důležité informace o předplatném a aktuálních cenách se dozvíte v článku Netflix předplatné.

Podívejte se také na 5 nejlepších anime seriálů na Netflixu. 

Filmy o sportu Netflix TOP 5

  1. Coach Carter
  2. Vyšehrad: Fylm
  3. Děti Nagana
  4. Shaolin Soccer
  5. Domácí tým
Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.