TOP 5 hororových her na STEAMU zdarma

Vojtěch Mišura
21. 03. 2024 15:00
TOP 5 hororových her na STEAMU zdarma

Na Steamu najdete spoustu atmosférických indie hororových her, které vám nedají spát a navíc jsou zdarma nebo jen za symbolickou částku. Z nepřeberného počtu titulů jsme vybrali 5 hororových her, které si zaslouží vaší pozornost.
Od drsných krváků, atmosférických artových jednohubek po nevinně se tvářící anime adventuru.

Obsah článku

5) Cry of Fear (2013, zdarma)

Původně byl Cry of Fear jen drobný hororový mód pro Half-Life 1, nakonec se ale stal plnohodnotnou hrou, která vám zabere slušných 8 hodin herního času.

Od té doby si vydobyla téměř legendární status jedné z nejstrašidelnějších her, kterou si můžete zahrát. Probudíte se bez paměti v nočním Stockholmu, který je ponořený do zvláštní beznaděje. Hru si můžete zahrát také v kooperaci s dalším hráčem.

4) Bad Dream Coma (2016, 9 Euro)

Stalo se vám někdy, že jste se nemohli probrat ze své noční můry? Nebo jste se probrali, abyste vzápětí zjistili, že stále sníte? Přesně takové téma zpracovává point-clicková hororová adventura Bad Dream Coma.

Hlavním hrdinou je zde dítě a mnohé hádanky vycházejí z jedinečnosti a nevinnosti této perspektivy. Přesto, že tu najdete krev, mrtvoly i násilí, nejedná se o klasickou hororovou hru, jako spíše o poetickou a originální hříčku.

3) My friend is a Raven (2019, zdarma)

Krátký artový horor inspirovaný legendárním dílem Edgara Allana Poea zaujme ruční perokresbou vykreslující malý svět vašeho pokoje a ulice pod domem. Cílem kafkovsky absurdního příběhu je odnést semínko na balkón a nabídnout ho havranovi, který pravděpodobně může za konec lidstva...

Hru doprovází výborný strašidelný soundtrack a celková creepy atmosféra.

2) Doki Doki Literature Club (2017, zdarma)

Jestli nějaká hra klame tělem, je to rozhodně Doki Doki Literature Club. Čtyři krásné dívky v manga stylu rozhodně na první pohled neslibují nervydrásající hororový zážitek... opak je ale kupodivu pravdou - jde o nefalšovaný psychologický horor.

Na začátku všechno vypadá jako klasický středoškolský dating simulátor. Jakmile si ale ze sličných slečen vyberete svou vyvolenou, začnou se dít věci, ze kterých vám ztuhne krev v žilách...

1) The Supper (2020, zdarma)

Krátká point-click adventura si na Steamu drží absolutní hodnocení 10/10. Paní Appleton se probudí v hospodské kuchyni a vy jako detektiv postupně odkrýváte všechna děsivá tajemství. I když vám příběh zabere zhruba jen asi 20 minut, všechno od grafiky, hudby po příběh je pastvou pro oči i uši.

Dobijte si svojí Steam peněženku

Na Herních kuponech si můžete nabít svou Steam peněženku a pak už si jen vybrat hry, které se vám zlíbí.

Podívejte se také na nejlepší zlevněné hry v rámci velkého jarního Steam výprodeje, který potrvá do 21. března 2024.

Hororové hry zdarma Steam

  1. The Supper
  2. Doki Doki Literature Club
  3. My friend is a Raven
  4. Bad Dream Coma
  5. Cry of Fear
Štítky: Steam

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.