Květnové PlayStation Plus nabídne EA SPORTS FC 24 i stylovou adventuru

Vojtěch Mišura
02. 05. 2024 11:30
Květnové PlayStation Plus nabídne EA SPORTS FC 24 i stylovou adventuru

Květnová nadílka her na PS Plus je bohatá na zajímavé tituly! PlayStation necelý půl rok před uvedením nového fotbalu, uvolnil EA SPORTS FC 24. Dalšími tituly v nabídce je logická adventura ve stylu starých Zelda her: Tunic a akční vyvražďovačka Ghostrunner 2.
Novinky budou dostupné pro předplatitele PS Plus od 7. května 2024.

Obsah článku

EA SPORTS FC 24 (PS4, PS5)

Ačkoli by se podle nového názvu mohlo zdát, že se ve fotbalové sérii od EA Sports jedná o revoluční ročník, nenechte se mýlit. EA Sports FC 24 je pořád ta stará "dobrá" FIFA se všemi svými klady i frustrujícími chybami. I tak ale v nejnovějším ročníku najdeme mnoho nových detailů a vylepšení, které hru posouvají zase o kus blíže k realitě. Od detailů mimiky hráčů, dresů či rozryté trávy, po mnohem přirozeněji působící pohyb hráčů, který byl obohacený o několik zcela nových animací.

Hodnocení IGN: 7/10
Počet hráčů: singleplayer, multiplayer

Tunic (PS4, PS5)

Pokud vám hlavní hrdina - mečem a štítem ozbrojený lišák - připomíná Linka ze série Legends of Zelda, jste na správné stopě. Tvůrce této na důmyslné rébusy bohaté izometrické adventury - Andrew Shouldice -  je velkým fanouškem japonské klasiky a jeho plánem bylo zkombinovat malebnost Zeldy s prvky z Dark Souls. A to se mu podařilo na výtečnou, dokonce tak, že se hra stala jednou z nejlépe hodnocených titulů roku 2022!

Hodnocení IGN: 9/10
Počet hráčů: singleplayer

Ghostrunner 2 (PS5)

V jednoduchosti je krása. Tohle okřídlené motto si vzali k srdci tvůrci akčního Ghostrunnera, ve kterém jste jako hbitý "kyber-ninja" kosili jednoho nepřítele za druhým. Ve druhém dílu jsme se dočkali rozšíření příběhu, které celou hru lehce zpomaluje, na druhou stranu si u něj alespoň na chvíli odpočinete. Hra je stejně obtížná jako první díl, navíc na svého předchůdce v leččems navazuje a vyžaduje od vás určitý stupeň skillu. Není tedy od věci zahrát si nejprve 1. díl a až poté se pustit do pokračování.

Hodnocení: 9/10
Počet hráčů: singleplayer

Destiny 2: Lightfall (PS4, PS5)

Pro předplatitele všech variant PS Plus je tu pak ke stažení rozšíření pro hru Destiny 2 s podtitulem Lightfall. DLC přidává zcela novou mapu Neomuna a zcela nový element zvaný Strand, který vám umožní například přitahování ke kotvám nebo k nepřátelům.

Předplaťte si PS Plus na Herních kuponech

Pokud ještě nemáte své členství v PS Plus, pořiďte si PlayStation Plus předplatné, aby vám PlayStation Plus hry zdarma už neunikly. PS Plus hry zdarma budou dostupné od 7. května 2024.

Do té doby stále můžete stahovat dubnové PS Plus hry zdarma, jejich přehled najdete v PS Plus hry duben 2024.

PlayStation Plus květen 2024:

  • EA Sports FC 24
  • Tunic
  • Ghostrunner 2
  • Destiny 2: Lightfall
Štítky: PlayStation

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.