Kolik si připlatíte za sdílení vašeho Netflix účtu?

Martin Bizoň
29. 05. 2023 10:00
Kolik si připlatíte za sdílení vašeho Netflix účtu?

Streamovací gigant Netflix již před nějakou dobou avizoval boj proti lidem, kteří sdílí svůj Netflix účet mimo vlastní domácnost. Tato sdílecí reforma prvotně odstartovala v Americe, nyní však přichází i do České republiky a přináší s sebou nové poplatky za sdílení účtů.

Obsah článku

Poplatek za sdílení mimo domácnost

V emailu rozeslaném mezi uživatele platformy stojí, že je Netflix účet určen pro jednu domácnost, používat ho tedy mohou lidé žijící v této domácnosti, ať už jsou doma, na cestách nebo na různých zařízeních. Do boje se sdíleči účtů vyráží Netflix zavedením poplatků, konkrétně zaplatíte 79 korun za každou další domácnost. Počet přidaných domácností bude ale omezen.

Zpráva o sdílení účtů od Netflixu

POZN: V ČESKU JE CENA ZA PŘIDÁNÍ JEDNÉ DOMÁCNOSTI 79 KORUN

Ceny tarifů s poplatky

U základního Basic tarifu za 199 korun další domácnost přidat nepůjde, u tarifu Standard za 259 korun si navíc přidáte jednu domácnost a u nejvyššího tarifu Premium si pak můžete přidat rovnou dvě. Za zmínku určitě stojí skutečnost, že je nabídka pro sdíleče účtu stále výhodná. Pokud si například pořídíte tarif Standard (259 Kč) a připlatíte za jednu domácnost, konečná cena bude 338 Kč. Pokud by si však každá domácnost platila tarif sama, celková cena by činila 518 korun.

Do nastavení účtu již přibyly položky týkající se sdílení domácností. Kdy přesně ale nový systém začne fungovat zatím není známo. Netflix v současné době produkuje spoustu filmových i seriálových novinek. Budete si jej předplácet dál, nebo přejdete ke konkurenčním platformám?

 

 

Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.