Alone in the Dark - finální preview

Vojtěch Mišura
19. 03. 2024 17:30
Alone in the Dark - finální preview

V roce 2008 měl premiéru atmosférický survival horor Alone in the Dark. Hra zaujala hutnou atmosférou a filmovým pojetím. Naopak mínusové body si vysloužila za složité ovládání a nevyladěnou obtížnost.

Všechny chyby by nicméně měly být napraveny v novém remake, které vychází 20. března 2024.

Obsah článku

Alone in the Dark: remake hry z roku 2008 i 1992

Původní Alone in the Dark je více než 30 let stará hra (vyšla v roce 1992), známější je asi její remasterovaná verze z roku 2008, která vypráví totožný příběh, technicky i graficky je ale samozřejmě nesrovnatelně lepší.

Oproti klasikám žánru jako Resident Evil nebo Silent Hill však série poměrně zapadla, navíc následující díly se již příliš nepovedly a sklízely spíše průměrná hodnocení.

Alone in the Dark remake hry z roku 1992

Alone in the Dark: příběh

Příběh nového remake je návratem k originálu z roku 1992. Opět tak navštívíme děsivé panství Derceto, kde budeme sledovat pátrání hlavních hrdinů Emily Hartwood a Edwarda Carnbyho (kterého si zahrál David Harbour známý jako šerif ve Stranger Things) po zmizelém Jeremym Hartwoodovi.  Na panství, které funguje jako domov pro duševně choré se ale skrývají mnohem děsivější tajemství...

Alone in the Dark: Datum vydání a platformy

Alone in the Dark vychází 20. března 2024 na PC, Playstation 5 a Xbox Series X/S. Už teď je možné zahrát si zhruba desetihodinová demoverze, která je volně ke stažení na e-shopech uvedených platforem.

Dobijte si svou PlayStation peněženku a nakupte si nové hry na PS Store.

Jedna z hlavních postav - Emily ve hře Alone in the Dark 2024

Alone in the Dark: survival horor

Žánrově se Alone in the Dark řadí k survival hororům s adventurními prvky. Hlavním rozdílem oproti originálu bude změna perspektivy kamery na klasický pohled třetí osoby, jak to známe například z Resident Evilu. K boji využijete jak střelné zbraně, tak bodné zbraně na boj zblízka.

Mrkněte také na článek 5 nejlepších hororových her na Steamu zdarma.

Alone in the Dark: Trailer

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.