Assassin's Creed Mirage - vše, co potřebujete vědět

Martin Bizoň
27. 09. 2023 17:00
Assassin's Creed Mirage - vše, co potřebujete vědět

Dlouho očekávané Assassin's Creed Mirage je pro spoustu hráčů nadějí, že se vývojáři ze studia Ubisoft navrátí ke kořenům série. Zda se jim to skutečně podařilo, zjistíme ovšem až 5. října. Než se však titul dostane na pulty obchodů, pojďme si společně říct, co o něm všechno víme.

Obsah článku

Assassin's Creed Mirage - Zasazení a příběh

Assassin's Creed Mirage nás zavede do Bagdádu 9. století a představí nám hrdinu, který nebude fanouškům série cizí. Jmenuje se Basim Ibn Ishaq a mnozí z vás jej mohou znát z předchozí Valhally. Tam je však již vyspělým bojovníkem.

Mirage nám Basima představí v době, kdy se jako sirotek potuluje v ulicích Bagdádu a kdy se ho nakonec ujme skupina Assassinů zvaná jako Hidden Ones. Staneme se tak svědky událostí, jež formovaly jeho osobnost do podoby, kterou známe právě z Valhally.

Příběh Assassin's Creed Mirage bude však ve srovnání s již několikrát avizovanou Valhallou o dost kratší. Podle slov vývojářů bychom celou hrou měli projít za přibližně 25 hodin, přičemž za zmínku stojí i fakt, že tvůrci neplánují žádná další DLC.

Assassin's Creed Mirage - Hratelnost

Tvůrci se rozhodli pro návrat ke kořenům série a Mirage tak bude uzavřenější akční adventurou s lineárním příběhem a dialogovými volbami. Některé hráče potěší i absence RPG prvků a výrazně menší herní svět, který bude svou velikostí srovnatelný například s Assassin's Creed Unity.

Podle slov vývojářů je tentokrát kladen velký důraz na tichý přístup a boj z blízka, při kterém využijete nejen meče, ale i házecí dýky a kouřové bomby. Přepracování se dočká i parkour systém, který by měl příjemně osvěžit nejen cestování po městě. Pro pohled shora vám pak bude k dispozici orel Enkidu.

Zajímavost: Assassin's Creed Mirage bude obsahovat i in-game encyklopedii, která se vám bude odemykat průchodem hrou a která vám odhalí nejen historii města.

Assassin's Creed Mirage - Lokalizace

Česká lokalizace pomalu mizí i z Ubisoftích her, a tak již nemůžeme očekávat, že by se čeština objevila v Assassin's Creed Mirage. Těšit se však můžeme na arabský dabing, díky kterému by měl být celkový průchod hrou autentičtější.

Assassin's Creed Mirage - Datum vydání a platformy

Assassin's Creed Mirage se od srpna nachází v takzvané gold fázi, což znamená, že je titul hotový a připravený na vydání. Vývojáři se na základě těchto skutečností rozhodli datum vydání posunout kupředu a návštěva Bagdádu je tak plánována již na 5. října. Tvůrci se navíc rozhodli potěšit i old-gen hráče, a tak si nové Assassin's Creed zahrajete nejen na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series, ale i na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.