10 tipů na vánoční filmy na Netflixu 2023

Vojtěch Mišura
19. 12. 2022 17:01
10 tipů na vánoční filmy na Netflixu 2023

Představujeme Vám deset nejlepších filmů na Netflixu, na které se podívat během letošních svátků. Od klasických amerických Santa Klausů, po minimalističtější evropské snímky nebo netflixovskou verzi Lásky nebeské.

S Netflixem se o Vánocích určitě nudit nebudete!

Obsah článku

1) Klaus (2019)

Španělský animák Klaus je už dnes téměř vánoční klasikou. Snímku se podařilo získat 7 Oscarů, čímž překonal pohádkový rekord.Originální příběh vypráví mladý pošták Jasper, který dostane za úkol založit fungl novou poštovní pobočku na odlehlém ostrově. Naštěstí mu pomůže samotářský výrobce hraček, Klaus.Snímek svým hlubokým lidským příběhem a krásným zpracováním bez problému konkuruje těm nejlepším vánočním animákům.

Klaus hodnocení ČSFD:88%

Vánoční film Klaus na Netflixu

2) Chlapec, kterému říkají Vánoce (2022)

Příběh chlapce Nicolase, který žije na samotě uprostřed zasněžených lesů se svým otcem a malým myším kamarádem Miikou, kterého se snaží naučit mluvit. Jeho otec na rozkaz krále odejde do daleké elfí země a Nicolas se ho rozhodne následovat. V pohádkovém světě potká kouzelného soba, elfy a skřítky, se kterými se skamarádí.

Vánoční příběh malého Santy Clause tak může začít. Zajímavostí je, že se snímek kromě Finska a Velké Británie natáčel i v České republice a na Slovensku. Ve filmu tak uvidíte třeba hrad Křivoklát, čertovy hlavy na Kokořínsku nebo vysoké Tatry.

Chlapec, kterému říkají Vánoce hodnocení ČSFD: 63%

3) Family Switch (2023)

Family Switch je nadcházející rodinná komedie z produkce Netflixu. Kvůli podivnému nebeskému úkazu jsou Vánoce u Walkerových pořádně šílené. Rodiče se totiž ocitnou v těle svých dospívajících dětí, ze kterých se naopak stanou dospělí. Jak si rozdílné generace poradí s každodenními trabli, na které nejsou ani trochu připraveni?

Předlohou filmu je kniha Bedtime for Mommy z roku 2010.

Family Switch hodnocení ČSFD: dostupné od 30. listopadu 2023

Americký vánoční film Family Switch

4) Vánoční kronika (2018)

Vánoční kronika je pohodový vánoční biják v americkém stylu, který si umí vystřelit sám ze sebe. Santa Claus je tu ztvárněn trochu odlišným způsobem, než je zvykem. Herec Kurt Russel mu vtikl podobu showmana nabitého cool hláškami aprávě toto netradiční rodinný film.

Vánoční kronika hodnocení ČSFD: 71%

Santa Klaus ve filmu Vánoční kronika

5) Super Mario Bros (2023)

Filmová adaptace slavné videohry se stala nečekaným kasovním trhákem a díky dohodě s Universal Pictures bude snímek od 3. prosince 2023 dostupný i na Netflixu. Diváky si získal svou lehkostí, vtipem a také spoustou narážek na svou herní předlohu. Jde tak o parádní rodinný film jako dělaný na vánoční pohodu před televizní obrazovkou. 

Super Mario Bros hodnocení ČSFD: 71%, na Netflixu od 3. prosince 2023

Sněží, sněží hlavní hrdinové filmu

6) Sněží, sněží (2019)

Jestli máte radši romantické vánoční filmy ve stylu Lásky nebeské, zkuste americkou romantickou komedii Sněží, sněží… Příběh od spisovatele Johna Greena vypráví o malém městečku, které na Štědrý den zasáhne sněhová vánice, která výrazně zasáhne do životů všech jeho obyvatel. Sněží, sněží je pohodový snímek s vánoční atmosférou, který možná úplně nenadchne, ale také nikoho neurazí.

Sněží, sněží hodnocení ČSFD: 54%

Sněží, sněží hlavní hrdinové filmu

7) Pan Jangle a vánoční dobrodružství (2020)

Vánoční muzikál sází na vizuální opulentnost, vánočními motivy se tu opravdu nešetří, až je to možná občas na škodu. Jde o moderní dobrodružný vánoční příběh, který potěší spíše menší děti, zatímco starší rodinní příslušníci asi budou chvílemi skřípat zuby. Jestli jste ale fanoušci muzikálů v Disney stylu, zkuste dát Panu Janglevi šanci.

Pan Jangle a vánoční dobrodružství hodnocení ČSFD: 55%

Pan Jangle muzikál na Netflixu

8) Petr Pan (2003)

Příběh o chlapci, který nikdy nevyrostl se jako hraný velkofilm objevil v době, kdy kina válcovaly takové hity jako Harry Potter, Matrix nebo Pán prstenů: Návrat krále, který měl premiéru jen týden před ním. V takové konkurenci to tedy Petr Pan neměl zrovna snadné.

Přesto si film i po letech drží své jedinečné kouzlo, má skvělé herecké výkony a také jde o jedno z nejvěrnějších adaptací slavného románu z roku 1904.

Petr Pan hodnocení ČSFD: 64%

Petr Pan na Netflixu

9) Předvánoční večer (2019)

Sličný princ Cole (Josh Whitehouse) ze 14. století se díky kouzelné ježibabě přemístí do 21. století, kde na něho natrefí (doslova ho srazí autem) mladá učitelka biologie Brooke (Vanessa Hudgens). I když je logika filmu přibližně na úrovni Elišky a Damiána, je tak naivně pozitivní, až se jí to chce odpustit. Na Vánoce si hold dokážeme užít i snímky, ze kterých bychom během roku dostali cukrovku.

Předvánoční večer hodnocení ČSFD: 54%, na Netflixu od 3. prosince 2023

Předvánoční večer hlavní hrdinové filmu

10) Vánoční hrad (2021)

Úspěšná spisovatelka utíká před skandálem z Ameriky do vzdáleného Skotska, kde si vyhlédne romantický hrad. Jenže ten vlastní nepřílíš přívětivý vévoda... V hlavních rolích se můžete těšit na Brooke Shields a Cary Elwes.

Vánoční hrad hodnocení ČSFD: 44%, na Netflixu od 3. prosince 2023

Vánoční hrad hlavní hrdinové filmu

Jestli vás zajímají spíše české vánoční snímky, mrkněte na 5 nejlepších českých vánočních filmů na Voyo.

Vánoční filmy 2022 Netflix

  1. Klaus
  2. Chlapec, kterému říkají Vánoce
  3. Family Switch
  4. Vánoční kronika
  5. Super Mario Bros
  6. Sněží, sněží
  7. Pan Jangle a vánoční dobrodružství
  8. Petr Pan
  9. Předvánoční večer
  10. Vánoční hrad

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.