Exoprimal - vše, co potřebujete vědět

Martin Bizoň
11. 07. 2023 16:00
Exoprimal - vše, co potřebujete vědět

Vývojáři z Capcomu vypustí 14. července do světa jejich nový on-line titul s názvem Exoprimal, ve kterém se společně s týmem dalších hráčů vydáte do boje proti hordám dinosaurů. V následujících odstavcích jsme pro vás shrnuli vše, co o hře potřebujete před vydáním vědět.

Obsah článku

Exoprimal - zasazení a příběh

Titul Exoprimal je zasazen do roku 2043, kdy do našeho světa za pomoci mezidimenzionálních bran prostupují hordy dinosaurů. Následkem této situace se lidstvo ocitá na pokraji zániku a poslední možnou záchranou je korporace Aibius, která vyvíjí technologii zvanou Leviathan. Ta dokáže přesně předpovídat místo objevu další brány. A právě na tato místa jsou vysláni hráči, jejichž úkolem je zamořené oblasti vyčistit za pomoci revolučních exosuitů.

Exoprimal - Hratelnost

Exoprimal je týmová hra postavena na bitvách s dinosaury a dalšími hráči. Hlavním herním režimem je Dino Survival, kde se mezi sebou utkávají dva týmy po pěti hráčích v několika PvP i PvE misích. Vítězem se stává ten, kdo jako první splní všechny úkoly a dokončí tak celou misi.

Do boje se vydáte v jednom z několika speciálních bojových obleků. Na výběr bude ze třech hratelných tříd - Tank, Assault a Support. V každé ze zmíněných tříd bude navíc na výběr několik typů obleků s odlišnými vlastnostmi. Obleky by se měli dát měnit v průběhů boje, aby bylo možné reagovat na různé situace na bitevním poli.

Warwick z League of Legends

Co se Dinosaurů týká, těšit se můžete na T-Rexe, Ankylosaury, Velociraptory, Triceratopse i létající Pteranodony. Kromě klasických dinosaurů se ve hře objeví i zmutované typy, které budou obrněny speciálními schopnostmi.

Exoprimal - Sezóny a Battle Pass

Stejně jako většina on-line titulů bude i Exoprimal rozdělen na sezóny, přičemž každá sezóna přinese i nový Battle Pass. Ten půjde koupit za prémiovou herní měnu a obsahovat bude různé skiny na obleky a zbraně, tanečky a jiné kosmetické doplňky.

Exoprimal - Datum vydání a platformy

Exoprimal vychází 14. července 2023 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series za cenu 1 799 Kč. Součástí hry bude i cross-play pro hraní s přáteli napříč různými platformami. V den vydání bude zároveň dostupný v předplatném Xbox Game Pass.

Exoprimal - Trailer

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.