Jaká největší oznámení zatím přinesl Summer Game Fest 2023?

Barbora Dvořáková
09. 06. 2023 15:15
Jaká největší oznámení zatím přinesl Summer Game Fest 2023?

Smutnit nad zrušenou E3 neměli hráči tento týden čas. Summer Game Fest ji totiž nahrazuje s náloží očekávaných novinek z herního světa. První prezentace, kterou hostil Geoff Keigley jsme se dočkali již včera, nálož dalších nás pak čeká až do pondělí. Většinu z nich budete moci živě zhlédnout přímo na na YouTube.

Obsah článku

Final Fantasy VII Rebirth

Jednou z nějvětších novinek prezentace byl bezpochyby druhý díl remaku tohoto kultovního počinu. Final Fantasy VII Rebirth se objeví na PlayStation 5 na začátku roku 2024 a představí nám svět mimo Midgar. Budeme sledovat Clouda, Aerith a další postavy na jejich cestě, chybět nebudou ani souboje se Sephirothem. A dočkáme se i Reda XIII jako hratelné postavy.

Marvel’s Spider-Man 2

Další velkou novinku přinesli vývojáři z Insomniac Games. Prozradili totiž datum vydání Spider-Mana 2. Hra vyjde na PlayStation 5 už 20. října 2023 a bude mít dva protagonisty: Petera Parkera a Milese Moralese. Oba budou muset čelit nebezpečnému Venomovi. Ten se však dočká zcela originální dějové linky. S jistotou zatím můžeme říct pouze to, že hostitelem symbionta nebude Eddie Brock.

Prince of Persia: The Lost Crown

Fanoušci plošinovek se mohou těšit na novou hru Prince of Persia s podtitulem The Lost Crown. Ta vyjde na všechny hlavní platformy 18. ledna 2024. Na první pohled se jedná o klasickou plošinovku podtrženou vtahujícím grafickým stylem. Hra bude navazovat na předchozí díly série a představí nám další dobrodružství oblíbeného prince.

Mortal Kombat 1

Na konci letošního roku se můžeme těšit i na nedávno oznámený Mortal Kombat 1. Číslovka jedna v názvu značí, že populární franšíza s tímto dílem vstupuje do nové éry. Milovníci brutálních bojovek se dočkají nejenom nových lokací, ale také neokoukaných mechanik. Jednou z nich jsou například asistence – ty vám umožní vybrat si druhou postavu z Mortal Kombat univerza, která vám bude v boji pomáhat.

Fortnite Wilds

Fortnite je stále jedna z nejpopulárnějších her a není proto překvapením, že každá sezóna přináší hráčům novinky, někdy možná i nečekané. Třetí sezóna čtvrté kapitoly se jmenuje Fortnite Wilds a ukázala nám lesnaté prostředí plné zvířat a rostlin. Hlavním lákadlem je ale určitě crossover s Transformery. Ve Fortnite se tak budete moci setkat třeba s Optimem Primem.

Alan Wake 2

Velké nadšení vzbudila také prezentace od Remedy Games. V říjnu tohoto roku se dočkáme Alana Wakea 2 - pokračování kultovního hororového thrilleru z roku 2010. Není to tak dlouho, co na Alana Wakea vyšel nový trailer. Summer Game Fest nabídl možnost shlédnout první gameplay ze hry, ve kterém si sledujeme jednu z hratelných postav – Sagu Anderson. Tou druhou bude samozřejmě Alan. Krátký, ale intenzivní pohled na hru ukázal, že jí nechybí tísnivá děsivá atmosféra a hráči se mají na co těšit.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.