Ve 2. sérii Rodu draka se dočkáme nových postav i legendárního Tance draků

Vojtěch Mišura
09. 04. 2024 12:00
Ve 2. sérii Rodu draka se dočkáme nových postav i legendárního Tance draků

Minulý rok skončilo natáčení druhé řady úspěšného prequelu Games of Thrones - Rod draka (2022). Seriálu se podařilo obnovit důvěru ve fantastický svět spisovatele G. R. R. Martina, který utrpěl újmu po ne zrovna dobře zvládnutém finále Her o trůny. Rod draka si ale od svého předchůdce vzal především to dobré. Svou kvalitu potvrdil sedmi nominacemi na televizní cenu Emmy.

Obsah článku

Rod draka 2. série - datum premiéry

Druhá série Rodu draka bude mít premiéru na HBO Max 16. června 2024. Autor předlohy Oheň a krev G. R. R. Martin nedávno na svých sociálních sítích uvedl, že plnohodnotná adaptace jeho knihy by ideálně měla zabrat čtyři série po osmi dílech. Oficiálně potvrzené jsou nicméně zatím pouze tři řady. Druhá řada dostala od HBO zelenou pouhých pět dnů od uvedení první řady. Tak velký úspěch seriál hned po zveřejnění na HBO Max zaznamenal.

Hlavní postavy z druhé série Rodu draka na HBO.

2. řada Rod draka - příběh

Ústředním motivem druhé série bude ničivá občanská válka známá jako Tanec draků. Podle prvních trailerů je jasné, že ve středu dění bude střet dvou silných žen - princezny Rhaenyry a její dětské přítelkyně a macechy Alicent. Sympatický, ale neschopný a nyní už svržený král Viserys nedokázal udržet mír a království tak směřuje k nevyhnutelnému konfliktu. Tanec draků je z knihy Oheň a krev známý jako krvavá válka mezi stranami Černých a Zelených. Tvůrci slibují, že se ve 2. sérii dočkáme minimálně jedné velké bitvy.

Kolik epizod bude mít Rod draka 2. řada?

Seriál by měl mít 8 epizod, což je o dvě méně, než kolik měla první řada. Zkrácení sezóny HBO oficiálně vysvětluje jako scénaristicky optimálnější volbu, své opodstatnění ale může hrát také snižování nákladů, které je ostatně znát i v jiných projektech HBO. V každém případě půjde pravděpodobně o dobrou zprávu. Alespoň se vyhneme zbytečné příběhové vatě, která nám občas lezla na nervy už v průběhu Game of Thrones.

Herci a postavy v druhé sérii House of Dragon 2

Rod draka herci a obsazení

Díky tomu, že se druhá série zaměří na kratší časový úsek - období Tance draků, zůstanou postavy víceméně po celou sérii stejné a budeme se tak do nich moci lépe vžít. Do role Aly Rivers - čarodějnické královny z Harrenhalu a jednou z hlavních tvářích Zelených, byla obsazena herečka Gayle Rankinová. Simon Russelll Beale si zahraje Simona Stronga, prastrýce lorda Laryse Stronga. Freddie Fox si střihne roli Gwayna Hihgtowera, který je bratrem královny Alicent Hightower (Olivia Cooke).

Rod draka 2 herci

  • Matt Smith jako Daemon Targaryen.
  • Olivia Cooke jako Alicent Hightower.
  • Emma D'Arcy jako Rhaenyra Targaryen.
  • and Rhys Ifans jako Otto Hightower.
  • Steve Toussaint jako Corlys Velaryon.
  • Eve Best jako Rhaenys Targaryen.
  • Sonoya Mizuno jako Mysaria.
  • Fabien Frankel jako Criston Cole.

Podívejte se také, jací noví draci se představili v první sezóně v článku Rod draka představí 17 nových draků.

Rod draka 2. řada - CZ trailer

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.