Squid Game: The Challenge - Vše, co víme o největší reality show na Netflixu

Vojtěch Mišura
10. 11. 2023 15:00
Squid Game: The Challenge - Vše, co víme o největší reality show na Netflixu

Jihokorejský seriál Squid Game se krátce po uvedení v roce 2021 stal celosvětovým fenoménem a dodnes kraluje sledovanosti na Netflixu. Chystaná reality show se podle svého producenta kromě zábavy pokusí reflektovat současné násilí a války ve světě. O celkovou výhru 100 milionů korun se utká 456 soutěžících z celého světa. Projekt ovšem od začátku čelí také kontroverzím...

Obsah článku

Hra na Oliheň: Jaké hry nás čekají?

Diváci se dočkají "dětských" her, které dobře znají z původní předlohy. Jde například o variaci na “cukr, káva, limonáda”, kdy se hráči musí na povel zastavit a pár minut se nehýbat, jinak budou nemilosrdně eliminováni. Celkem musí účastníci na cestě k vítězství podstoupit 6 herních výzev. Aby uspěli, budou se muset spojovat do týmů a taktizovat, což jim ale v závěru nebude nic platné - krutá pravidla hry znají pouze jednoho vítěze. Všichni ostatní musí být poraženi.

Zatímco hráči tak v zájmu svého úspěchu musí obětovat pracně vybudovaná spojenectví nebo riskovat vyřazení, pro diváky půjde o nervy drásající a zábavnou podívanou. Reality show tak zároveň může posloužit i jako zrcadlo naší současné společnosti, kde je humanita a lidskost často až na druhém místě za finančními výnosy a zábavou pro masy.

O miliony bude v reality show Squid Game: The Challenge soutěžit 456 účastníků

Kontroverze okolo reality show Squid Game: The Challenge

Castingu se zúčastnilo tisíce lidí z celého světa. Jedinou podmínkou pro účast se stala dobrá znalost angličtiny. Do pořadu se podařilo nabrat přesně 456 soutěžících. Velká kritika se na tvůrce snesla poté, co na svět (konkrétně v magazínu Variety) vyšly zprávy o strašných podmínkách, kdy účastníci během natáčení museli snášet hlad, žízeň a zimu. Natáčecí dny navíc podle trvaly déle, než kolik slibovala smlouva. Netflix se nařčení brání s tím, že k žádným vážným zraněním ani dalším újmám při natáčení nedošlo.

Jakkoliv Squid Game vypadá na první pohled jako obyčejná "vyvražďovačka", v níž jde pouze o výhru, ve skutečnosti řeší i závažná společenská témata jako je zadluženost nebo nadvláda exekutorů nad ekonomicky nejslabší částí populace. Jak poznamenává jeden ze soutěžících: „4,56 milionu dolarů? Lidé jsou na tom mnohem hůř za mnohem méně."

Dětské hry inspirované seriálem Squid Game v nové reality show

Věděli jste, že Netflix poukaz můžete také koupit jako dárek k Vánocům nebo k narozeninám. Zabalit ho můžete do luxusního balení, které vám přijde poštou nebo vám jej zašleme okamžitě e-mailem.

Squid Game: The Challenge Datum premiéry

Reality show vychází na Netflixu 22. listopadu 2023. Nabídne celkem 10 dílů v produkci nezávislých studií Lambert a The Garden. Natáčení probíhalo ve dvou studiích ve Velké Británii. Hra na Oliheň: The Challenge se může už nyní pyšnit největší obsazeností v historii reality show a také pohádkovou odměnou ve výši 4,56 milionů dolarů (přes 100 mil. korun).

Podívejte se na žebříček 10 nejsledovanějších seriálů v historii Netflixu

Squid Game: The Challenge Trailer Netflix

Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.