TOP 5 kinopremiér, na které se můžete těšit v létě 2023

Martin Bizoň
20. 07. 2023 16:00
TOP 5 kinopremiér, na které se můžete těšit v létě 2023

Filmoví fanoušci zpozorněte! Léto nabitých filmových premiér je tady a my jsme za redakci Herních kuponů vybrali TOP 5 snímků, na které byste toto léto měli určitě vyrazit do kina. Tak vezměte kamaráda nebo drahou polovičku a užijte si fantastické příběhy na velkém plátně!

Obsah článku

Oppenheimer (od 20. 7.)

Snímek Oppenheimer je bezesporu jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku. Režisér a scénárista Christopher Nolan nám během 180minutové stopáže odvypráví příběh vynálezce atomové bomby. Těšit se můžete na strhující příběh, dechberoucí atmosféru a hvězdné herecké obsazení. Hlavní roli si ve filmu střihnul charizmatický Cillian Murphy a po jeho boku se objevila další velká herecká jména jako například Emily Blunt, Robert Downey Jr., Rami Malek či Florence Pugh.

Barbie (od 20.7.)

Ve stejný den jako Oppenheimer vstupuje do kin i velmi očekávaný snímek Barbie, který můžeme s jistotou považovat za nejrůžovější komedii léta. Na režisérské křeslo usedla talentovaná Greta Gerwig, která má na svém kontě snímky Lady Bird, Malé ženy a Noci a víkendy. Z ohlasů na internetu zatím víme, že se jedná o povedenou satiru, která rozhodně není tak prvoplánová, jak se na první pohled může zdát. Hlavních rolí se ujali Margot Robbie a Ryan Gosling, ty vedlejší pak ztvárnili například Simu Liu, Emma Mackey či Dua Lipa.

Gran Turismo (od 10.8.)

Společnost Sony to s filmovými adaptacemi svých her myslí nejspíš opravdu vážně. Minulý rok se do kin podíval vcelku průměrný snímek Uncharted, který fanoušci herní série spíše kritizují a letos sází Sony pro změnu na populární závodní značku Gran Turismo.

Příběh se točí kolem mezinárodní soutěže GT Academy, do které se může kvalifikovat každý hráč závodní hry Gran Turismo. Z prostého hráče se tak může stát profesionální závodník, a právě tento osud potká našeho hlavního hrdinu.

Podotknout musím, že je snímek natočen podle skutečných událostí. Staneme se svědky příběhu závodníka Janna Mardenborougha, který se stal v roce 2011 nejmladším vítězem soutěže GT Academy. Janna ve filmu ztvárnil Archie Madekwe, jeho mentora David Harbour a marketingového manažera si střihl Orlando Bloom.

Blue Beetle (17. 8.)

DC nám v srpnu představí zbrusu nového superhrdinu, kterým není nikdo jiný než Blue Beetle. Pod maskou je Blue Beetle obyčejným mexickým vysokoškolákem, který našel mimozemský bojový oblek, jenž mu propůjčil různé schopnosti. A jako správný hrdina využívá mladý Jaime oblek k boji proti veškerému zlu. Hlavní roli si ve filmu zahraje Xolo Maridueña, kterého můžete znát například ze seriálu Cobra Kai.

Equalizer 3: Poslední kapitola (31. 8.)

Denzel Washington se již po třetí vrací jako bývalý agent CIA, jenž nyní pomáhá lidem, kterým nedokáže pomoci policie ani jiné úřady. V poslední kapitole Equalizera vyrazíme do jižní Itálie, kde se hlavní hrdina zaplete s místní mafií. U těchto událostí nesmí chybět ani herečka Dakota Fanning a režisér Antonie Fuqua.

A pokud vás baví filmy, koukněte na naše tipy na vánoční filmy na Netflixu.

Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.