10 nejočekávanějších her roku 2024

Vojtěch Mišura
03. 01. 2024 11:44
10 nejočekávanějších her roku 2024

Rok 2024 přináší spoustu nadějí na zlepšení celkové situace ve světě a snad konečně i trochu uklidnění. Také herní fanoušci se mohou pomalu těšit na přísun očekávaných her, které snad nezklamou jejich vysoká očekávání. Na 10 nejzajímavějších titulů příštího roku jsme se podívali podrobněji.

Obsah článku

10) Prince of Persia: The Lost Crown (18. ledna)

Hned na úvod roku se dočkáme akční plošinovky Prince of Persia: The Lost Crown. Ukázku jsme si zahráli už loni v létě na Gamescomu a udělala na nás pozitivní dojem. Svižné souboje, intuitivní (i když lehce trhaný) pohyb a návrat ke klasickému 2D pohledu dává naději, že půjde o nejlepšího prince za hodně dlouhou dobu.

9) Tekken 8 (26. ledna)

Tekken je poslední z velkých mlátiček, která ještě nedostala nový díl. Podle prvních ukázek sice 8. díl nepřinese žádné převratné novinky. Tradičně se tedy rozšíří hlavně detailní efekty využívající možností nextgen konzolí a příběh, ve kterém by neměl chybět ani ikonická postava Jun Kazama, matka jednoho z hlavních hrdinů ságy - Jina.

8) Rise of the Ronin (22. března)

Akční open-world RPG Rise of the Ronin má vizuálně a stylově asi nejblíže k samurajskému dobrodružství Ghost of Tsushima. Tentokrát se ale vydáme do Japonska pozdního 19. století, kde se právě hroutí vládnoucí šógunát Tokugawa. Ambiciózní hry se dočkáme v druhé polovině března.

7) Suicide Squad: Kill the Justice League (2. února)

Vývojáři tohoto nového DC titulu už za sebou mají veleúspěšnou Gotham Knights s Batmanem v hlavní roli. Není tedy divu, že očekávání jsou i u tohoto projektu vysoká. V kooperativní akci si zahrajete za partičku čtyř hrdinů včele s šílenou Harley Quinn. Dalšími členy jsou Captain Boomerang, Deadshot a King Shark.

6) Hades II (14. září)

Nezávislý titul Hades zaznamenal v roce 2018 fenomenální úspěch. Vynikající rogue-like s bohatým příběhem inspirovaným řeckými mýty dokázal oslovit hráče napříč všemi platformami. Druhý díl byl oznámen na druhou polovinu roku 2024. Tentokrát bude hlavní hrdinkou dívka Melinoe - princezna podsvětí a sestra hlavního hrdiny jedničky Zagrea.

5) Final Fantasy 7 Rebirth

Další je pokračováním jedné z nejslavnějších her histore Final Fantasy 7. Od posledního remake Final Fantasy VII Remake se bude lišit dvojnásobně velkým otevřeným světem, který bude mnohem méně lineární.

4) Star Wars Outlaws (konec roku 2024)

První Star Wars hra v otevřeném světě zní jako splněný sen všech fanoušků hvězdných válek. V roli hrdinky Kay Vass se vydáte napříč galaxií okupovanou Impériem. Příběh se odehrává mezi epizodami V a VI, tedy uprostřed konfilktu Impéria s povstalci. Tentokrát se ale kupodivu neocitneme uprostřed osudové války, ale na jím okraji - mezi zloději, psanci a dalšími vyvrheli galaktického podsvětí. Na cestě Kay bude doprovázet roztomilý mazlíček Nix.

3) Dragons Dogma 2

V březnu dorazí pokračování akčního RPG Dragons Dogma, které bude vyprávět příběh Arisena, jenž se vydá na lov legendárního draka, který mu ukradl srdce. Už jednička vynikala skvěle propracovaným soubojovým systémem a tvůrci slibují, že dvojka bude v hratelnosti ještě o kus dál. Výhodou je, že nemusíte znát příběh jedničky, protože se hra bude odehrávat v paralelním vesmíru a příběh tak bude funkční i bez předchozího uvedení do děje.

2) Black Myth: Wukong

Žándr souls-like je v poslední době nesmírně populární a vývojáři to dobře vědí. Čínské studio Game Science se rozhodlo zpracovat známý příběh Opičího krále (román Putování na západ), hned první ukázky nás nadchly svou epičností a nádherným prostředím inspirovaným čínskými lidovými pověstmi. Tvůrci slibují 15 hodin herní doby a více než 100 různých druhů nepřátel. Doufejme, že se hra povede a naplní naše vysoká očekávání.

1) Avowed

Legendární studio Obsidian Entertainment má za sebou takové pecky jako Skyrim, Pillars of Eternity, Knights of the Old Republic II nebo Grounded. Každá jejich hra se těší pozitivním recenzím od hráčů i odborné kritiky. Není tedy divu, že jejich nejnovější projekt Avowed patří mezí nejočekávanější tituly příštího roku.

Ve hře budete moci hrát buď za člověka nebo za elfa, velký důraz má být tradičně kladen na komplexní příběh a brilantně napsané dialogy, které prohlubují vztahy mezi hlavními postavami. Jedinou nevýhodou je, že hra bude dostupná prozatím pouze na Xbox a PC. Majitelé PS5 tak budou o tento ambiciózní titul prozatím ochuzeni.

Mrkněte také na 10 nejhranějších her za rok 2023 na PlayStationu 5.

10 nejočekávanějších her roku 2024

  1. Avowed
  2. Black Myth: Wukong
  3. Dragons Dogma 2
  4. Star Wars Outlaws
  5. Final Fantasy 7 Rebirth
  6. Persona 3 Reload
  7. Suicide Squad: Kill the Justice League
  8. Rise of the Ronin
  9. Tekken 8
  10. Prince of Persia: The Lost Crown

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.