Atlas Fallen - vše, co potřebujete vědět

Martin Bizoň
03. 08. 2023 14:00
Atlas Fallen - vše, co potřebujete vědět

Vývojáři ze studia Deck13 za pár dní do světa vypustí titul, po kterém nejméně jednou toužil snad každý hráč. Atlas Fallen je akční fantasy RPG odehrávající se ve světě sužovaném bohy, důraz klade na příběh, dynamickou hratelnost a nabízí i možnost projít celou hrou v kooperaci. Pojďme si o hře ještě před vydáním říct vše, co potřebujete vědět.

Obsah článku

Atlas Fallen - Zasazení a příběh

Jak už jsem výše předestřel, Atlas Fallen je titul, jenž se odehrává ve světe sužovaném krutými bohy a který se náš hlavní hrdina bude snažit osvobodit. Ptáte se jak? Za pomoci magické rukavice, která mu propůjčí schopnost ovládat písek.

Rukavice je však rozdělená na několik částí, které jsou poztrácené v různých koutech světa. Proto je ještě před samotným setkáním s bohy budeme muset nalézt. K tomu všemu si ještě připište slibovaný důraz na příběh a máte na několik desítek hodin vystaráno.

Titul bude navíc obsahovat i kooperativní režim pro dva hráče, ve kterém můžete společně s jedním dalším kamarádem projít kompletně celou hrou.

Atlas Fallen - Hratelnost a svět

Atlas Fallen je akční RPG, které klade největší důraz na dynamickou hratelnost a soubojový systém. Při honbě za částmi rukavice budete nacházet i další magické artefakty, které vám odemknou nové schopnosti a vylepšení a výrazně vám tak pomohou v boji proti bohům.

Hlavním nástrojem zkázy je však již dříve avizovaná rukavice, která vám za pomoci písku dokáže vytvořit zbraně na míru šité vašemu bojovému stylu. Rukavice půjde navíc i vylepšovat pomocí esenciálních kamenů, které ve hře zastupují roli jak aktivních, tak pasivních skillů.

Svět Atlas Fallen není otevřený, ale rozdělený na několik dílčích lokací, které na sebe vzájemně navazují.

Tvorba postavy v Baldur's Gate III

Atlas Fallen - Délka hry 

Atlas Fallen v základu dohrajete za 10-15 hodin. Pokud však budete plnit i všechny vedlejší úkoly, zabere vám průchod hrou přibližně 25-30 hodin. Dáváte však radši přednost delším herním titulům? Zkuste Baldur's Gate III, který projdete za 80-100 hodin. 

Atlas Fallen - Datum vydání a pltafromy

Atlas Fallen vychází na PC, PlayStation 5 a Xbox Series již 10. srpna 2023 za cenu 1 499 Kč

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.