Jaké novinky přináší Fortnite Chapter 4 Season OG?

Martin Bizoň
06. 11. 2023 14:00
Jaké novinky přináší Fortnite Chapter 4 Season OG?

Ve Fortnite před pár dny odstartovala nová sezóna, která hráče vrací na počátek existence této stále velice populární battle royale akce. Do hry se vrátila původní mapa, lokace i zbraně a změny proběhly i v oblasti délky sezóny. Novinek zkrátka není málo, tak neztrácejme čas a pojďme rovnou do toho!

Obsah článku

Jedna kapitola, několik sezón

Jak už jsem avizoval v úvodu, navrátila se nám původní mapa a s ní i většina lokací. V rámci Fortnite příběhu jsme se totiž vrátili do Chapter 1 Season 5 a v průběhu sezóny budeme postupně cestovat až do Chapter 1 Season X. Každý týden nás tedy čeká jedna aktualizace, která změní nejen mapu, ale přidá i předměty charakteristické pro danou sezónu.

Aktuálně ve hře najdete lokace, zbraně a předměty charakteristické pro 5. sezónu. Jedná se například o nákupní vozík, golfové ATK vozidlo, Grappler či Boogie bomb. 9. listopadu do hry dorazí první aktualizace, která změní mapu a přidá zbraně ze sezóny 6.

Další velkou aktualizaci můžeme očekávat 16. listopadu, kdy se mapa opět změní a do hry přibydou předměty ze 7. a 8. sezóny, včetně letadel, pirátských kanónů a mapy s pokladem. Poslední aktualizace se ve hře objeví 23. listopadu. Jak již určitě předpokládáte, opět dojde ke změně mapy a do hry dorazí předměty charakteristické pro sezónu 9 a sezónu X.

Lokace, zbraně a předměty

S původní mapou se navrátily i původní lokace a na mapě nyní najdete například Pleasant Park, Lucky Landing, Fatal Fields, Risky Reels či populární Titled Towers. Co se zbraní týká, návratu se dočkala milovaná Pump Shotgun, Tactial Shotgun, Assoult Rifle a Hunting Rifle. V dalších aktualizacích se však ve hře objeví například i Minigun, Quad Launcher, Heavy Sniper Rifle nebo třeba Junk Rift. Je však důležité zmínit, že ne všechny přemety budou dostupné v rámci Ranked módů.

Fortnite OG Zbraně

Délka sezóny, Battle Pass a OG Shop

Úpravou prošla i délka sezóny, která v rámci OG Season činí jeden měsíc. Jedná se o poměrně dramatickou změnu vezmeme-li v potaz, že předchozí sezóny trvaly přibližně 3 měsíce. S délkou aktuální sezóny zároveň souvisí i délka Battle Passu, který čítá pouze něco přes 50 odměn. Cena však zůstává neměnná a Battle Pass pořídíte za 950 VBucks. Novinkou pro tuto sezónu je takzvaný OG Shop, ve kterém lze po omezenou dobu zakoupit různé skiny z první kapitoly.

Fortnite OG Shop

Ranked módy

Pro milovníky kompetitivního hraní si vývojáři připravili hned několik turnajů, a dokonce i pár cen. Získejte od 9. do 12.listopadu alespoň 75 bodů v jakémkoliv Ranked turnaji a odneste si Competitor's Skyblades Glider. Od 23. do 26. listopadu si následně za stejných podmínek můžete zasoutěžit o Competitor's Time Brella Glider. Hrajete radši singleplayer? Mrkni, co nabízí Alan Wake 2!

Fortnite OG Ranked

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.