Fortnite: Dojmy z hraní 3. sezóny kapitoly 4

Martin Bizoň
26. 06. 2023 14:49
Fortnite: Dojmy z hraní 3. sezóny kapitoly 4

Fortnite se již pár let řadí k nejhranějším Battle Royale titulům na světě. Tvůrci hru neustále vyvíjejí a pravidelně přinášejí nový obsah v podobě sezón. Nedávno ve hře odstartovala 3. sezóna 4. kapitoly s podtitulem Wilds a společně s ní do hry dorazil i zbrusu nový Battle Pass, změna herní mapy i nové zbraně. Divočina čeká!

Obsah článku

Fortnite Kapitola 4 Sezóna 3 - Změny mapy

S příchodem 3. sezóny se část herní mapy proměnila v džungli a celá příroda lehce zdivočela. Po džungli se nyní prohánějí Raptoři, které lze ochočit a osedlat, prostředí oplývá různými druhy květin a k maskování lze nově využít i bláto.

Při objevování džungle narazíte hned na několik druhů květin, přičemž každá z nich se dá takticky využít. Některé druhy způsobují výbuch, některé vytvářejí toxický plyn a jiné vám zas vyléčí značnou část zdraví. Novinkou je i přilnavé bláto, které vám kromě rychlosti pohybu poskytne i krytí před termálním zaměřovačem. V neposlední řadě se v džungli objevily i nové lokace a sjízdné liány.

Fortnite CH4 S3 zbraně

Fortnite Kapitola 4 Sezóna 3 - Zbraně

Do hry samozřejmě dorazily i nové zbraně, přičemž o první z nich jsem se už výše zmínil. Jedná se o Thermal DMR, pušku se termálním zaměřovačem. Další zbraní je puška s kulatým zásobníkem zvaná Flapjack rifle a netradiční novinkou jsou kinetický bumerang a Cybertron cannon. Zároveň se vracejí a některé zbraně z minulých sezón, konkrétně Drum Shotgun a Combat SMG. Kompletní přehled zbraní najdete na oficiálních stránkách hry. 

Fortnite CH4 S3 zbraně

Fortnite kapitola 4 sezóna 3 - Battle Pass

Battle Pass se nedočkal žádných velkých změn. Hráči si tradičně mohou odemknout řadu skinů postav, tanečků a různých kosmetických doplňků. Na samotném konci Battle Passu na vás pak čeká Optimus Prime skin z nového filmu Tansformers: Probuzení monster. Nedávno se v Item Shopu objevil i Miles Morales z filmu Spider-Man: Napříč paralelními světy a já jsem zvědavý, jaké spolupráce si pro nás tvůrci připravili dále. 

Fortnite Kapitola 4 Sezóna 3 - Dojmy z hraní

Hned na začátek musím říct, že si Fortnite v rámci kapitoly 4 vede opravdu skvěle a výjimkou není ani 3. sezóna, která hráčům opět servíruje hromadu povedeného obsahu. Ať už se bavíme o mapě, která je teď velkou rozmanitou směsicí mnoha lokací, o zbraních, které opět trefně osvěžují herní systém, nebo o herních módech, ze kterých si vybere každý hráč. Fortnite je zkrátka stále radost hrát a jsem upřímně velice rád, že se po dle mého názoru nepovedené 3. kapitole vrací zpět na výsluní. 

Fortnite Kapitola 4 Sezóna 3 Trailer

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.