Forza Motorsport - vše, co potřebujete vědět

Martin Bizoň
25. 09. 2023 16:00
Forza Motorsport - vše, co potřebujete vědět

Série Forza Motorsport se vrací ke kořenům a v říjnu hráčům představí další díl realistického závodění, který tentokrát nenese žádnou číslovku. Nejnovější díl série si pod svá křídla opět vzalo studio Turn 10, tak se pojďme podívat, co si vývojáři pro hráče připravili. Nažhavte motory, startuje se již 10. října!

Obsah článku

Forza Motorpsort - Kariéra

Nová Forza Motorsport nabídne režim kariéry, který bude sloužit především jako průvodce hrou. Tvůrci jej nazvali Builders Cup a jak už napovídá sám název, cestu na vrchol závodního žebříčku si budete muset vybudovat sami.

Celá kampaň je složena z tréninků, ve kterých budete testovat vaše vozidla, závodit s nimi a postupně vyhrávat jednotlivé závody. Vyhrávání závodů vám následně odemkne nové vozy, tratě i možnosti tuningu.

Forza Motorsport - Hratelnost

Podle slov tvůrců se hráči mohou těšit na realistické závody s funkčním kolizním systémem i dynamickým počasím. Série se tak vrací ke kořenům a hráčům opět servíruje pravou simulaci, kterou předchozí díl lehce postrádal. Velkou roli v nové Forze hraje ovšem i tuning, který zde ocení hlavně milovníci automobilů, nicméně na arkádové hráče tvůrci také nezapomněli. K dispozici tak bude jak detailní tuning vozidla, tak více arkádový tuning, ve kterém během pár kliknutí vyměníte například motor, převodovku či výfuk.

Jak už bylo avizováno výše, nová Forza Motorsport se navrací k realistickému závodění a nově nabídne i systém kolizí či dynamické počasí, které vám výrazně pozmění podmínky pro závodění.

Forza Motorsport - Vozový park a tratě

Forza Motorsport nabídne přes 500 vozidel, mezi která patří například 2018 McLaren Senna, 1965 Ford Mustang GT Coupe či 2016 Aston Martin Vulcan. V den vydání bude k dispozici celkem 20 různých tratí, ale tento počet není konečný. Autoři budou prostřednictvím měsíčních aktualizací přidávat nová vozidla i tratě.

Forza Motorsport - Hra pro více hráčů

Forza Motorsport nabídne stejně jako předešlé díly i režim pro více hráčů, který nově přinese víkendové šampionáty a závodit budete moc s přáteli napříč PC a konzolí Xbox díky cross-play a cross-save režimu. Při vydáni však nebudou dostupné všechny funkce režimu pro více hráčů. Počkat si budeme muset například na splitscreen režim či spectator mod.

Forza Motorsport - Přístupnost

Důležitou součástí nové Forzy je režim přístupnosti, díky kterému si hru vychutnají i nevidomí hráči. Takzvaný Blind Driving Assist nahrazuje vizuální vjemy těmi zvukovými. Nevidomý hráč tak tak při jízdě pozná, za jak dlouho přijde zatáčka nebo jak daleko od okraje vozovky jede.

Forza Motorsport - Datum vydání a platformy

Forza Motorsport vychází 10. října na PC a Xbox Series. V den vydání ji zároveň najedete i v předplatném Xbox Game Pass. Majitelé Xboxu One si mohou novou Forzu zahrát v rámci služby Xbox Cloud Gaming, která je zahrnutá v předplatném Xbox Game Pass Ultimate.

Podívejte se na ukázku kariéry ve Forza Motosport.

Štítky: Xbox PC

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.