Glitch #19: Phantom Liberty, The Crew Motorfest & Star Wars od Ubisoftu

Martin Bizoň
16. 06. 2023 10:17
Glitch #19: Phantom Liberty, The Crew Motorfest & Star Wars od Ubisoftu

Herní pořad Glitch se po čtrnácti dnech opět vrací s pořádnou náloží novinek z herního světa. Pořadem vás provede Martin a řeč dnes bude o novém příběhovém rozšíření pro Cyberpunk 2077, potenciálním konkurentovi Forze Horizon i o prvních záběrech nové Avatar hry! Pořad Glitch právě začíná, tak se pohodlně usaďte, ať vám v herním světě nic neunikne.

Obsah článku

Známe datum vydání Marvel's Spider-Man 2!

V rámci prezentace Summer Games Fest odhalil vývojáři z Insomniac Games datum vydání druhého dílu Marvel's Spider-Man. Hra vyjde exkluzivně pro PlayStation 5 již letos 20. října a jak už jsme psali dříve na blogu, hrát budeme rovnou za dva protagonisty – Petera Parkera a Milese Moralese. Hráči se dále mohou těšit na dvě zcela nové čtvrti, konkrétně se jedná o Brooklyn a Queens. Tyto oblasti se budou od nám známého Manhattanu výrazně lišit a díky nim bude herní svět přibližně dvakrát větší. Více informací o novém Spider-Manovi najdete v článcích na blogu.

Čeká nás nový díl Prince z Persie

Fanoušci plošinovek se mohou těšit na novou hru ze série Prince of Persia. Ta nese podtitul The Lost Crown a vyjde na všechny platformy 18. ledna příštího roku. Na první pohled jde o klasickou plošinovku podtrženou vtahujícím grafickým stylem, která nám představí další úžasné dobrodružství legendárního prince. My se na hru moc těšíme a budeme rádi, když nám dáte do komentářů vědět, jak se první trailer líbí vám.

Mortal Kombat 1 v prvních gameplay záběrech opět nešetří brutalitou

O pokračování série Mortal Kombat jsme psali i mluvili už několikrát. Opět tu však máme pár novinek, které určitě stojí za zmínku. Tentokrát nám vývojáři servírují první gameplay záběry, které ocení především milovníci brutálních bojovek. Hráči se dočkají nových lokací, neokoukaných mechanik i opravdu kreativních fatalit. Mortal Kombat 1 vychází již 19. září na PC, PlayStation 5, Xbox Series a Nintendo Switch.

Nový gameplay hry Alan Wake 2 přibližuje druhou hratelnou postavu

Summer Games Fest přinesl mimo řady jiných oznámení i slíbené gameplay záběry hry Alan Wake 2. Pokračování hororového thrilleru z roku 2010 se dočkáme již letos v říjnu a první záběry ukazují, že o tísnivou atmosféru rozhodně nebude nouze. Gameplay trailer přibližuje druhou hratelnou postavu Sagu Anderson a tvůrci dávají jasně najevo, že půjde o čistokrevný hororový zážitek.

Budou nové arkádové závody od Ubisoftu potenciálním konkurentem pro Forzu Horizon?

Studio Ivory Tower ukázalo na konferenci Ubisoft Forward první ukázku nových arkádových závody The Crew Motorfest. Pokud jste během sledování ukázky cítili třeba jen lehkou podobnost s Forzou Horizon, určitě jste nebyli sami. The Crew Motorfest hráče zavede na havajský ostrov Oahu, kde se budou v různých vozidlech prohánět po plážích, v horách či v lesích. Podle slov vývojářů nabídne hra při vydání přes 600 vozidel. Těšit se dále můžeme i na playlisty - krátké tematické kampaně, které nabídnout jedinečné zážitky z automobilové kultury. Majitelé The Crew 2 si navíc mohou importovat svou sbírku aut přímo do Motrofestu. The Crew Motorfest vychází 14. září na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series.

První pohled na Avatar: Frontiers of Pandora

Ubisoft se podělil o první ukázku z připravované akční adventury Avatar: Frontiers of Pandora. Během prezentace bylo odhaleno i datum vydání, které připadá na 7. prosince tohoto roku. Hrou budete moci projít sami nebo v kooperaci s jedním dalším hráčem. Čeká na vás otevřený svět a obrana Pandory před nevítanými vetřelci. Titul si však zahrají jen majitelé PC a next-gen konzolí. Při vydání bude Avatar: Frontiers of Pandora obsahovat i dnes už netradiční českou lokalizaci.

Přichází první příběhové rozšíření do Cyberpunk 2077

Příběhové rozšíření pro Cyberpunk 2077 s názvem Phantom Liberty se dočkalo nového traileru. Hlavní zápletkou bude záchrana prezidenta Nových Spojených států, která souvisí s již dříve představenou postavou Solomona Reedse. DLC hráče zavede do nové oblasti Night City zvané Dogtown a kromě traileru bylo odhaleno i datum vydání. Do Night City se opět vrátíme 26. září ale pouze na PC a next-gen konzolích.

Objevte krásy vesmíru v RPG Starfiled!

Pořádného představení se dočkalo i SCI-FI RPG Strafiled vyvíjené studiem Bethesda. V přibližně hodinové prezentaci nás tvůrci provedli detailní tvorbou postavy, úpravou vesmírné lodi a ukázali nám i systém generování planet v herním světě. Toto vesmírné dobrodružství si však na konzolích kvůli konzistentnosti zahrajete pouze ve 30 FPS. Na PC si pak připravte alespoň Nvidii Geforce RTX 2080 a 125 GB volného místa. Starfield vychází 6. září.

Odhaleno Star Wars Outlaws

Dlouho spekulovaný Star Wars titul od Ubisoftu byl konečně odhalen. Nese podtitul Outlaws a jedná se o vůbec první Star Wars hru v otevřeném světě. Příběh je zasazen mezi pátou a šestou epizodu a hlavní hrdinkou je mladá slešna Kay Vess. Čeká nás výprava do pašerácké společnosti, objevování nových planet, stealth i chaotické souboje. Star Wars Outlaws vychází během příštího roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series.

Oznámena nová Forza Motorsport

Oficiálního představení se v neposlední řadě dočkaly i nové závody Forza Motorsport. Titul při vydání nabídne přes 500 vozidel a nově se díky partnerství s Generals Motors dočkáme například i vozu Cadillac V-Series. R. Forza Motorsport vychází 10. října, přičemž v den vydání bude dostupná i v rámci předplatného Xbox Game Pass.

Ale to ani zdaleka není všechno, týden herních prezentací toho přinesl mnohem víc, a proto bych vás rád odkázal na blog Herních kuponů, kde najdete všechny důležité články, novinky a oznámení.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.