Glitch #23 - Bulánci zdarma, oznámení nového Call of Duty a nová famfrpálová videohra

Martin Bizoň
11. 08. 2023 11:48
Glitch #23 - Bulánci zdarma, oznámení nového Call of Duty a nová famfrpálová videohra

Herní pořad Glitch se po dvou týdnech vrací s náloží novinek z herního světa. Pořadem vás provede Martin a bavit se dnes budeme o oznámení nového Call of Duty, Bulánkách zdarma i o nové famfrpálové videohře. Pořad Glitch právě začíná, tak se pohodlně usaďte, ať vám v herním světě nic neunikne.

Obsah článku

Bulánci přechází na free-to-play model!

Česká hra Bulánci od vývojářů ze studia SleepTeam přechází na free-to-play model! Titul je ve fázi předběžného přístupu od listopadu minulého roku a nyní do něj vývojáři dávají přístup všem hráčům.

Od 1. září budou Bulánci na Steamu k dispozici všem hráčům zcela zdarma. Hra bude obsahovat online multiplayer, různé herní módy, 4 herní prostředí, zbraně, herní statistiky a žebříčky a Bulánčí historii. V budoucnu se však mohou hráči těšit na další porci obsahu.

Unikly záběry z Harry Potter: Quidditch Champions

Letos v dubnu oznámilo studio Warner Bros. nový titul ze světa Harryho Pottera. Jedná se o famfrpálovou hru s podtitulem Quidditch Champions, na které pracuje studio Unbroken a ze které během minulého týdne uniklo rovnou desetiminutové video.

Podle magazínu Video Games Chronicles pocházejí záběry z uzavřeného testování na PC. Záběry údajně potvrzují, že si v Quidditch Champions budeme moci vytvořit vlastní postavu, nebo si zahrát za známe postavy z kouzelnického světa, včetně Harryho Pottera, Draca Malfoye či Rona Weasleyho.

Video stažené z internetu dále obsahovalo i informace o týmových pozicích, které jsou celkem čtyři: Střelec, odrážeč, chytač a brankář. Mezi rolemi budeme v průběhu zápasu moci přepínat, abychom se přizpůsobili aktuálnímu dění na hřišti.

Cuphead

Star Wars Jedi: Survivor míří na old-gen konzole

Nedávno vydaný titul Star Wars Jedi: Survivor se podívá na old-gen verze konzolí. Na tvorbě verze pro staré generace konzolí pracuje studio Respawn Entertainment, které stojí i za původní hrou.

Je však nutno podotknout, že Respawn ve spojení se Survivorem již několikrát mluvil o maximálním využití hardwaru nové generace konzolí, a tak je o to víc překvapující, že se tvůrci chystají titul nadělit i old-gen hráčům. Kdy se hry dočkáme zatím není známo.

Call of Duty: Modern Warfare III oficiálně oznámeno!

O Call of Duty se v posledních měsících mluvilo opravdu hodně. Náznaky a uniklé informace šířící se internetem nutily fanoušky série spekulovat o vydání nového dílu. Až nyní však došlo k oficiálnímu oznámení.

Activision zveřejnil první oficiální teaser, který však kromě názvu a data vydání mnoho informací neprozrazuje. Letošní díl nese podtitul Modern Warfare III a dorazí 10. listopadu. Na více informací si budeme muset počkat. Sledujte proto náš blog, kde se dozvíte novinky nejen o Call of Duty. Pozn. v tuto chvíli je již vydaný i trailer, na který se můžete podívat níže

Red Dead Redemption míří na PS4 a Nintendo Switch

Po vlně spekulací oznámilo studio Rockstar Games vydání westernové akce Red Dead Redemption na konzole PlayStation 4 a Nintendo Switch. Hráči jsou ovšem převážně zklamaní. Nejedná se totiž o remake, ale o pouhý port, který opět vynechá PC hráče.

17. srpna dorazí Red Dead Redemption společně s hororovým DLC Undead Nightmare na Nintendo Switch a PlayStation 4, přičemž na PlayStationu 5 bude titul hratelný skrze zpětnou kompatibilitu. Titul dorazí i ve fyzické podobě, a to konkrétně 13. října, ale cena zatím není známa.

Microsoft na Gamescom přiveze kino

Společnost Microsoft již před nějakou dobou slibovala, že se na letošním Gamescomu objeví ve velkém stylu a opravdu se tak stane! Společnost zveřejnila oficiální line-up, který čítá přes 30 titulů a speciální kino.

Ano čtete správně, na místě bude k dispozici kino rovnou pro 300 osob, ve kterém se budou promítat nové ukázky z her Starfield, Forza Motorsport a Ara: History Untold. Na místě budou hratelné i zkušební verze nadcházejících titulů. Zahrajete si tak například Mortal Kombat 1 či DLC k Cyberpunku 2077.

Xbox na Gamescomu

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.