Glitch #25 - Roblox na PlayStationu, další zrušení E3 a stažení Marvel's Avengers z prodeje

Martin Bizoň
23. 09. 2023 12:00
Glitch #25 - Roblox na PlayStationu, další zrušení E3 a stažení Marvel's Avengers z prodeje

Herní pořad Glitch se po dvou týdnech vrací s náloží novinek z herního světa. Pořadem vás provede Martin a probírat dnes budeme další zrušení herního veletrhu E3, stažení Marvel's Avengers z prodeje i Roblox na konzolích PlayStation. Pořad Glitch právě začíná, tak se pohodlně usaďte, ať vám v herním světě nic neunikne.

Obsah článku

Roblox dorazí v říjnu na konzole PlayStation!

Populární free-to-play online platforma Roblox po letech konečně zavítá na konzole PlayStation. Tato překvapivá novinka vyplynula z interních materiálů týkajících se Microsoftu a akvizice společnosti Activision Blizzard.

Přístup šéfa PlayStationu Jima Ryana k Robloxu byl však od počátku poměrně skeptický, a to především kvůli potencionálně problematické části obsahu, která by se na platformě mohla vyskytovat. Aktuálně je však již potvrzeno, že se Robloxu na PlayStationu skutečně dočkáme, a to hned v říjnu!

Herní veletrh E3 se v roce 2024 konat nebude

Slavný videoherní veletrh E3 se do Los Angeles nevrátí ani příští rok. Oficiální potvrzení o zrušení vydala organizace ESA, která zastupuje herní vývojáře a jejich vydavatele v USA. První informace o zrušení se objevily již v červnu, přičemž až nyní došlo k oficiálnímu potvrzení. Se zrušením akce však přichází příslib nového konceptu, který by měl být světu představen v roce 2025.

Steam slaví 20 let!

Digitální herní obchod Steam slaví již 20. narozeniny a v současné době nabízí přes 50 000 herních titulů. V článku na blogu jsme pro vás připravili souhrn o tom, jak se Steam vyvíjel napříč časem. Najdete v něm základní informace, významné historické milníky i přehled nejprodávanějších her v jednotlivých letech

20. výročí Steamu

Druhý Hades dorazí příští rok

Pokračování izometrické rogue-like akce Hades dorazí podle slov vývojářů v druhém čtvrtletí roku 2024. V tuto dobu bude však hra dostupná pouze v předběžném přístupu. Hades 2 půjde ve šlépějích svého předchůdce a v úvodu nabídne jen část celkového obsahu.

Hlavní postavou druhého dílu je Melinoë, princezna podsvětí a sestra hlavního hrdiny prvního dílu. Melinoë se vydává do boje proti titánům, kteří vězní jejího otce a zároveň manipulují s časem. Zcela jistě tak můžeme očekávat další porci útrpné zábavy.

Nový Xbox Series X již příští rok?

Na internetu se objevilo několik dokumentů ze sporu mezi Microsoftem a Federální obchodní komisí, které odhalily přípravy nové varianty Xboxu Series X. Mělo by se jednat o model bez mechaniky s větší kapacitou úložiště, nižší spotřebou a výrazně odlišným designem.

K nové verzi konzole dostaneme i ovladač, jehož součástí bude nově i haptická odezva. Nového Xboxu bychom se podle uniklých informací měli dočkat v říjnu příštího roku.

Nový Xbox Series X

Marvel's Avengers bude staženo z prodeje

Vývojáři ze studia Crystal Dynamics oznámili začátkem letošního roku ukončení podpory jejich neúspěšného titulu Marvel's Avengers. Stažení hry z prodeje je plánováno na 30. září, a právě proto je titul aktuálně značně zlevněn. Na Steamu a PlayStation Storu ho zakoupíte za pouhá 4 eura. Po stažení hry z prodeje bude titul ale stále plně hratelný.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.