Glitch #26 - Nová verze PS5, DLC do Dead Island 2 a další mobilní hra ze světa EA Sports FC

Martin Bizoň
03. 11. 2023 10:36
Glitch #26 - Nová verze PS5, DLC do Dead Island 2 a další mobilní hra ze světa EA Sports FC

Herní pořad Glitch se po měsíční pauze vrací s náloží novinek z herního světa. Pořadem vás provede Martin a probírat dnes budeme novou verzi PlayStationu 5, DLC do Dead Island 2 a další mobilní hru ze světa EA Sports FC. Pořad Glitch právě začíná, tak se pohodlně usaďte, ať vám v herním světě nic neunikne.

Obsah článku

Sony odhalilo novou verzi konzole PlayStation 5

Společnost Sony oficiálně odhalila novou verzi konzole PlayStation 5, o které se na internetu již nějakou chvíli mluvilo. Jedná se o kompaktnější konzoli, která se na pulty obchodů dostane ve dvou odlišných verzích a zároveň nahradí současné modely.

První verze bude disponovat odnímatelnou Blue-Ray mechanikou a SSD diskem o velikosti 1TB. Druhá a levnější verze mechanikou disponovat nebude, můžete si ji však v případě zájmu dokoupit, a to za 120 eur. Cenově vychází první zmíněná verze na 550 eur a za verzi bez mechaniky pak zaplatíte o 100 eur méně. Nová verze PlayStationu 5 by měla na trh dorazit v listopadu. Více informací v článku na blogu!

Counter Strike 2 je nejhůře hodnocenou hrou od Valve

Koncem září vyšla na Steamu dlouho vyhlížená FPS střílečka Counter-Strike 2, která nahradila dlouholetý titul Counter-Strike: Global Offensive. Problémy, které měl předchozí díl se však přenáší i do dílu současného a recenze fanoušků jsou hodně smíšené.

Následkem smíšených recenzí se Counter-Strike 2 stal aktuálně nejhůře hodnocenou hrou od Valve. Aktuální hodnocení hry je 67% a výtky hráčů směřují především na cheatry, rozbité hitboxy a chybějící obsah. Velkým problémem je i skutečnost, že byl předchozí díl vymazán z nabídky a hráči se k němu již nemohou vracet. Nyní tedy zbývá jen čekat, jak se tvůrci k výtkám hráčů postaví.

První DLC pro Dead Island 2 dorazí již v listopadu

Do druhého Dead Islandu míří dvě slíbená příběhová rozšíření. První, HAUS, dorazilo již 2. listopadu, druhé, SOLA FESTIVAL, pak na přelomu jara a léta příštího roku.

DLC HAUS nás zavede do Malibu, kde budeme vyšetřovat záhadný miliardářský kult, v jehož čele stojí nový záporák – Konstantin. Samotný děj se následně bude odehrávat v prostorách obrovské vily, která se na první pohled jeví docela obyčejně.

Pro likvidaci zombíků bude k dispozici řada nových zbraní, přičemž mezi ty nejvýraznější patří opékač prasat či speciální kuše. Těšit se však můžete i na osm nových skill karet.

Minecraft slaví 15 let!

Minecraft slaví 15 let a vývojáři z Mojangu se pochlubili počtem prodaných kusů. Od vydání se prodalo více jak 300 milionů kusů a Minecraft se tak stal nejprodávanější videohrou historie. Na druhém místě se pak drží pátý díl GTA s celkovým počtem 180 milionů prodaných kusů.

EA Sports FC dostane další mobilní hru

Vývojáři z Electronic Arts oznamují po úspěchu EA Sports FC novou mobilní hru. Jmenuje se FC Tactical, stát bude po boku EA Sports FC mobile a nabídne trochu jiný pohled do fotbalové kultury.

Jak už z názvu vyplívá, jedná se o tahovou strategii, ve které budete s jednotlivými fotbalisty postupovat hřištěm krok po kroku, a přitom brát v potaz například jejich sílu či staminu. Hra vyjde na Android a iOS v příštím roce.

Fortnite se vrací ke kořenům!

Společnost Epic Games, která stojí za free-to-play battle royale akcí Fortnite, láka fanoušky na návrat ke kořenům. Konkrétně bychom se měli na začátku listopadu vrátit do 1. kapitoly, tedy do časů, kdy Fortnite ještě nepatřil mezi špičku v battle royale žánru. Těšit se tak s největší pravděpodobností můžete na původní mapu, lokace a možná i zbraně. Návrat do Chapter 1 je plánovaný na 3. listopadu 2023.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.