Herní rekordy, úniky GoW Ragnarök a nové PSVR2

Kateřina Kučerová
08. 11. 2022 15:38
Herní rekordy, úniky GoW Ragnarök a nové PSVR2

6. díl herního pořadu Glitch vám přináší informace o novém herním rekordu, leaknutém GoW Ragnarök a zbrusu novém PlayStation VR2. Nenechte si ujít ty úplně čerstvé novinky z herního světa v pořadu Glitch, kterým vás již tradičně provází Redlightning. Vyhlášena nová soutěž!

Obsah článku
  1. Pokračování Alana Wakea
  2. Uniklé God of War: Ragnarök
  3. No hit challenge v Elden Ring 😱
  4. Posila vývojářského týmu Fable 2
  5. PlayStation VR2
  6. Vyhlášení soutěže & nová soutěž
  7. Pozvánka na MČR 2022

Pokračování Alana Wakea

Dle informací přímo od vývojářů se pokračování FPS psychologického horroru Alan Wake dočkáme již příští rok. Vývoj hry se údajně vyvíjí dobrým směrem a doposud nenastaly žádné komplikace, které by vydání měly pozdržet.

Ačkoliv tvorba hry ještě zdaleka není u konce, zdá se, že je vše na dobré cestě a fanoušci se tedy skutečně mohou těšit na brzké znovushledání se známou tváří Alana Wakea, která společně s původním hlasem zůstává zachována. Už také bylo na čase, vydání prvního dílu se datuje až do roku 2010!

Uniklé God of War: Ragnarök

Bedlivě očekávanou pecku God of War Ragnarök bohužel postihla nepříjemná situace v podobě leaku celé hry. Bez vědomí vývojářů některé nejmenované obchody tento titul, který má vycházet k 9. listopadu, začaly svým zákazníkům prodávat dva týdny před smluveným datem. Developeři jsou přitom v celé situaci zřejmě nevinně a šéf vývoje Cory Balrog se na síti Twitter už stihl veřejně omluvit.

Zanícení fandové, kteří si tak již hru pořídili, tedy neopomínají na internet zveřejňovat významné spoilery. Každý, kdo si nechce zkazit herní zážitek, by tak ve vlastní zájmu měl chvíli nechávat oči zavřené před všemožnými internetovými herními fóry.

Dobrou zprávou ale zůstává, že pokud hru máte předobjednanou, můžete si ji na PlayStation předběžně stáhnout a také prozkoumat své grafické možnosti.

hororová hra Phasmophobia na Steamu

No Hit Challenge v Elden Ring

To by nebyla hra, aby se nenašel někdo, kdo se v ní rozhodne připsat si nějaký ten rekord. Hráč známý pod přezdívkou GinoMachino, vystupující na Twitchi i Youtube, tak nedávno učinil v případě hry Elden Ring.

Nejen, že v minulosti hru pokořil například tak, že ji celou dohrál bez použití zbraní. Tentokrát se mu povedl zcela čistý průchod hrou - dohrál ji bez jediného zranění uštědřeného protivníky. To celé navíc dokázal za pouhých 9 hodin a 22 minut. Vše pečlivě zdokumentoval a gameplay můžeme najít již nyní na jeho youtube kanále. Gratulujeme a smekáme.

Posila do týmu Fable

O novém dílu hry Fable, který byl trailerem uveden již před dvěma roky, se doposud příliš nemluvilo. To se ale mění s ohlášením nové posily do vývojářského týmu hry. Tím není nikdo jiný než bývalý člen studia Guerilla Games Andrew Walsh, který působil mimo jiné jako scénárista hry Horizon Forbidden West.

Andrew Walsh není součástí týmu Fable prvně, v minulosti figuroval jako hlavní scénárista hry Fable Legends, která bohužel nikdy nebyla dokončena. Budeme tedy jen doufat, že tentokrát se vývoj hry bude ubírat lepším směrem.

Nové VR od PlayStationu

PlayStation přichází s novým VR pro konzoli PS5, konkrétně PlayStation VR2. To má již svoji stanovenou cenu i datum vydání. Oním datem by měl být 22. únor příštího roku a co se týče ceny, měla by se pohybovat kolem 600 EUR, v přepočtu tedy zhruba 15 tisíc korun.

Produkt zahrnuje headset, ovladače a sluchátka do uší, zároveň si však lze dokoupit ještě dobíjecí stanici pro ovladače za 50 EUR, čili asi 1250 českých korun. PlayStation u nadcházejícího VR vyzdvihuje především technologii PlayStation VR2 Sense™, která má díky realistickému zvuku i vizuálu hráče dokonale vtáhnout do herního prostředí.

hororová hra Phasmophobia na Steamu

Právě to má zajistit třeba 4K HDR displej, rychlost vykreslování až 120 snímků za sekundu a až čtyřnásobné rozlišení v porovnání s původním VR od PlayStation. Souprava navíc interaguje s hráčovým chováním za pomoci čtyř zabudovaných kamer a funkce rozpoznávání pohybu očí. Na vše zároveň stačí propojení jen jedním kabelem, použití je tedy jednoduché a pohodlné.

Pozadu navíc nezůstávají ani ovladače s funkcemi jako je detekce dotyku prstu, adaptivní spouště či odezva, díky které může hráč pociťovat širokou škálu hmatových vjemů.

V případě, že jste tak ještě neučinili, se nezapomeňte podívat také na předchozí 5. díl Glitche, kde se dozvíte něco o nedávném dění kolem Overwatche, rozšíření Fallout série a Silent Hillu a jeho návratu.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.