Glitch #16: Zrušená E3 a zpackaný port The Last of Us

Daniel Rys
30. 03. 2023 14:03
Glitch #16: Zrušená E3 a zpackaný port The Last of Us

Herní pořad Glitch je po týdnu zpátky a jako vždy přináší spoustu aktualit z herního světa. Pořadem vás svým nezaměnitelným hlasem provede Redlightning. Představí vám nové DLC v Minecraftu v podobě dobrodružství z Dračího doupěte a poví vám o tom, jak se (ne)povedl port The Last of Us Part I na počítače.

Obsah článku

Sledujte Glitch a zůstaňte v obraze, ať vám v herním světě už nic neuteče!

Dračí doupě v Minecraftu

Minecraft chystá překvapení v podobě Dračího doupěte zasazeného přímo v kostičkovém světě. Wizards of the Coast na prezentaci D&D Direct představili DLC, ve kterém si hráči budou stejně jako v klasické stolní verzi vybírat z různých tříd, konkrétně půjde o postavy barbara, kouzelníka, paladina nebo zloděje.

Stejně jako předloha začne i virtuální dobrodružství tradičně u stolu, aby si “naházeli” své statistiky a vyzbrojili hrdiny. Poté se už vrhnou do akčního RPG, kde je budou ohrožovat nepřátelé jako Creeper, Enderman a další klasické příšerky z Minecraftu.

Nové DLC bude dostupné na různých zařízení včetně platforem Android, iOS, Linux, Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One a Xbox Series X.

Remake Resident Evil 4 se povedl

Remake Resident Evil 4 se povedl. Recenzenti i hráči jsou nadšení, a to i přes to, že byl ze hry odstraněn jeden easter egg se spodním oblečením. O úspěchu hovoří i samotné prodeje. Původní čtvrtý díl prodal za rok 3 miliony kopií, předělané verzi na stejný počet stačily 2 dny.

Pokud stále nevíte zda hru zakoupit, mohla by vám pomoci informace, nemusíte znát příběh předchozích dílů... a 97% na Steamu je taky docela solidní argument.

Zpackaný port The Last of Us na PC

PC hráči mají o exkluzivky z produkce Sony obrovský zájem. Není se čemu divit, God of War, Uncharted nebo The Last of Us jsou opravdu legendární série. Jenže ne vždycky se vše povede. Právě zmiňované The Last of Us bohužel obsahuje hromadu bugů a glitchů. Nejspíš proto ještě 2 týdny před vydáním kolovaly zvěsti, že vývojáři nechtějí hru na počítače vůbec vydat.

Je to škoda, po obrovském úspěchu HBO seriálu by si příběh Ellie a Joela určitě zahrála hromada hráčů, kteří konzoli PlayStation nevlastní. Tvůrci ale hru určitě cobydup opraví a my alespoň máme k dispozici hromadu zábavných záběrů.

Steam končí na Windows 7 a 8

Používáte na svém herním počítači pořád Windows 7 nebo 8? S největší pravděpodobností ne, protože dle průzkumu na Steamu tyto systémy používá pouze něco okolo 2 % jeho uživatelů. Tak jako tak byste ale měli vědět, že příští rok už na těchto verzích operačního systému Steam nespustíte.

Konec E3

E3, největší herní konference na světě, dostávala od začátku koronavirové pandemie ránu za ránou. Nejprve to byl zákaz shromažďování, což znamenalo přesun konference do online prostoru, a potom nezájem největších herních vydavatelů o účast. I přes to všechno ale chvilku vypadalo, že se E3 zberchá a započne novou éru svojí slávy. Minulý rok bylo oznámeno (po údajně dočasné pauze), že se v roce 2023 bude E3 pořádat ve vší parádě.

V průběhu několika posledních měsíců však účast odmítali další a další vydavatelé. Bylo jasné, že na konferenci neuvidíme Xbox, Nintendo, ani PlayStation. Poslední kapkou však byl exodus Ubisoftu, který jako poslední velké jméno držel E3 nad vodou. Krátce po oznámení této nemilé novinky byla zaříznuta i celá konference.

Videoherní fandové po celém světě tedy musí zamáčknout slzu a počkat na další vývoj situace. Jestli se vůbec ještě někdy bude další ročník E3 pořádat je totiž momentálně ve hvězdách. Je však zřejmé, že se vývojáři a vydavatelé rozhodli soustředit spíše na vlastní akce.

Ke kolektivnímu smutku se připojil také Geoff Keighley, kanadský novinář a moderátor, který stojí mimo jiné za každoročním ceremoniálem The Game Awards. Na Twitter sdílel fotografii z úplně prvního ročníku E3 a zároveň nás lišácky pozval na vlastní letní konferenci s názvem Summer Game Fest. V červnu nás tedy (i přes krach E3) čeká minimálně jeden hráčský svátek.

Game Pass si už za 1 dolar nepořídíte

Microsoft ruší svojí nabídku ultimátního předplatného pro nové předplatitele za 1 dolar (u nás 25 Kč). Konkrétní důvod nebyl uveden, víme pouze to, že se firma chystá přijít s jinou nabídkou pro uživatele, kteří si chtějí službu vyzkoušet. Nejspíše ale půjde o nesplněná očekávání v poli zisku.

Dubnové PS Plus hry zdarma

Nový měsíc je zde a s ním i nová nálož PlayStation Plus her! V dubnu si budete moci zahrát postapokalyptickou střílečku Meet Your Maker, RPG adventuru Tails of Iron a skákačku Sackboy: A Big Adventure.

Dvacáté výročí Vietcongu

Vietcong oslavil 20. výročí a vývojáři se nám rozhodli ukázat zákoutí z rané fáze vývoje. Věděli jste třeba, že největší inspirací pro tuhle legendární českou pecku byl filmový Rambo? Krom toho ve videu uvidíte cestu tvůrců do Vietnamu, concept arty nebo třeba studio, ve kterém všechno vznikalo.

Tak si pusťte vývojářský deníček a vydejte se na nostalgickou cestu do minulosti!

Přečtěte si o portu, který se naopak velmi podařil - Hogwarts Legacy na Switch.

Štítky: PC

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.