Síň slávy: Nejlepší hry na Xbox One v historii: TOP 10

Vojtěch Mišura
07. 02. 2024 17:00
Síň slávy: Nejlepší hry na Xbox One v historii: TOP 10

Sestavili jsme ultimátní seznam těch nejlepších her, které tvořily dějiny na konzoli Xbox One, který měl premiéru v roce 2013. Od té doby vyšla pořádná várka exkluzivit a výjimečných počinů.

Pro lepší orientaci jsme sestavili žebříček 10 her, které nejvíce zasáhli do desetileté historie Xbox One.

Obsah článku

10) Grounded (2020)

Grounded je noční můrou všech, kdo se k smrti bojí pavouků, klíšťat, sršňů a další jedovaté hmyzovité havěti. A co teprve představa, že všem těm hmyzákům budete muset čelit ve stejné velikosti na území své vlastní zahrady. Ve hře Grounded se zmenšíte do miniaturních rozměrů a dříve důvěrná zákoutí za vaším domem se promění v nelítostné bojiště o přežití.

Přestože se hra dá projít kompletně sólo, mnohem větší zábavou je pokusit se přežít spolu s kamarády (celkem můžou hrát až 4 hráči). Vyzbrojte se párátky, sbírejte rosu, opečte si breberky na ohni nebo si postavte vlastní základnu. Hlavně si ale tuhle originální hru, která je jako stvořená pro letní dny s přáteli, pořádně užijte.

Hodnocení IGN: 9/10

Grounded na Xbox

9) Psychonauts (2005)

Psychonauts jsou dnes již legendární plošinovkou s výbornými dialogy, artovou grafikou, skvělým level designem a originálními úrovněmi. Jeho pokračování z roku 2021 pak tenhle kouzelný zážitek ještě rozšiřuje o nádhernou grafiku a ještě větší příval kreativních bláznivých nápadů.

Hodnocení IGN: 8,8/10

Fortnite

Nabít PlayStation peněženku

8) Monster Hunter: World (2018)

Monster Hunter: World příjemně potěšila původní hráče franšízy a navíc přitáhla spoustu nových lovců, kteří si zamilovali lov v obrovském a propracovaném světě plném monster. Takže vezměte zbraně, vyrobte si zbroj a vydejte se do boje!

Hodnocení IGN: 9,5/10

Monsterhunter: World

7) Sea of Thieves (2018)

Splněný sen každého fanouška pavoučího superhrdiny. Není lepší pocit, než vyšplhat na vrchol Empire State Building a kochat se pohledem na dokonale ztvárněný New York.

Hodnocení IGN: 8/10

Sea of Thieves

6) Sunset Overdrive (2014)

Pestrobarevná akční alternativa ke GTA V je městskou jízdou s lehce infantilním humorem a pořádně ujetým příběhem, která dokáže zabavit na dlouhé hodiny. 

Hodnocení IGN: 9/10

Sunset Overdrive na Xbox One

5) Titanfall 2 (2016)

Titanfall 1 byl launchovým titulem pro Xbox One přímo od tvůrců legendárního Call of Duty a od začátku nastavil laťku vysoko. Dvojka pak pokračovala v osvědčených mechanismech a navíc vyslyšela kritiku a napravila většinu chyb z jedničky a také přidala komplexní multiplayer.

Hodnocení IGN: 9/10

Titanfall 2 na Xbox One

4) The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

Zaklínač svým třetím dílem definitivně dokázal, že polský CD Projekt je v současnosti jedním z nejtalentovanějších herních studií na světě. Jestli investujete do jubilejní Year Edition, dostanete pořádnou nálož unikátního herního obsahu navíc.

Hodnocení IGN: 9,3/10

Zaklínač 3: Divoký hon fight s bossem

3) What Remains of Edith Finch (2017)

Adventura What Remains of Edith Finch vypráví silný příběh sirotka, který v opuštěném sídle své rodiny hledá příběh jednotlivých rodiných členů tak, aby odhalil důvod kletby, kterého se celá rodina už po celé generace obává. Klíčem k vyřešení záhady je život a osudy tajemné Edith finchové.

Hodnocení IGN: 8,8/10

What Remains of Edith Finch

2) GTA V (2013)

Nejlepší a zatím také poslední díl GTA v naší Síni slávy rozhodně nemůže chybět. Původně vyšel ještě na PS3, o rok později ale v remasterované verzi pomohl PS4 k veleúspěšnému startu na trhu. Rockstar Games jsou mistři otevřených světů. A snad nikdo jiný si tolik nevyhraje se všemožnými detaily a nejrůznějšími odkazy na světovou popkulturu. 

Hodnocení IGN: 10/10

The last of us 2

1) Halo: The Master Chief Collection (2014)

Halo: The Master Chief Collection je ultimátní sbírkou čtyř legendárních Halo her včele se skvěle remasterovanou Halo 1 a Halo 2, které jsme nikdy dříve neviděli v lepší podobě.

Hodnocení IGN: 9,5/10

Scéna z GTA V na PS4

Síň slávy: Nejlepší dosud vydané hry na Xbox One

Pokud vám v seznamu nějaká hra chybí a rádi byste jí zde viděli, napište nám svůj tip do komentářů. A pokud vás zajímá, jak si vedou hry na PS5, podívejte se na článek Síň slávy: Nejlepší dosud vydané hry na PS5.

Nejlepší hry na Xbox One TOP 10

  1. Halo: The Master Chief Collection
  2. GTA 5
  3. What Remains of Edith Finch
  4. The Witcher 3: Wild Hunt
  5. Titanfall 2
  6. Sunset Overdrive
  7. Sea of Thieves
  8. Monster Hunter: World
  9. Psychonauts
  10. Grounded

Pořiďte si Xbox dárkovou kartu a zahrajte si některou z legendárních her z našeho seznamu.

Štítky: Xbox

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.