Sony odhaluje PlayStation Portal! Vyplatí se do něj investovat?

Martin Bizoň
28. 08. 2023 08:00
Sony odhaluje PlayStation Portal! Vyplatí se do něj investovat?

Letos v květnu odhalila společnost Sony první informace o chystané konzoli s kódovým názvem Project Q. Jednalo se o handheld, který měl dokázat streamovat hry z PlayStationu 5 pomocí služby Remote Play a který měl nabídnout osmi palcový displej i ovladač DualeSense. Project Q je však minulostí, seznamte se s PlayStation Portal.

Sony oficiálně oznámilo název jejich nové konzole. Jmenuje se PlayStation Portal a je navržena tak, abyste si hry z PlayStationu 5 užili i v handheld podobě. Jak už bylo dříve zmíněno, nová konzole nabídne osmi palcový displej, ovladač DualSence a vstup pro 3,5mm jack. Samotný displej pak nabídne rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu.

Bluetooth bude u PlayStation Portal vyměněno za funkci zvanou PlayStation Link a k hraní bude potřeba konzole PlayStation 5, kterou s handheldem připojíte pomocí WI-FI. Na PlayStation Portal si pak zahrajete všechny tituly nainstalované na vaší konzoli s výjimkou her na PS VR2 a streamovaných her v rámci předplatného PlayStation Plus Premium.

PlayStation Portal by se měl na pulty obchodů dostat koncem tohoto roku za cenu kolem 200 dolarů. U nás za handheld zaplatíte kolem 4 500 korun. Jedná se však pouze o přepočet, česká cena zatím není známa.

Štítky: PlayStation

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.