TOP 5 her na prázdniny 2023

Martin Bizoň
04. 07. 2023 15:55
TOP 5 her na prázdniny 2023

Letní prázdniny jsou v plném proudu a pravdou je, že ne každý chce strávit léto venku v tom nesnesitelném horku. Někteří dávají přednost sledování filmů a hraní videoher v pohodlí krásně klimatizovaného domova. A právě pro ty z vás, kteří zůstávají radši doma přinášíme TOP 5 her, které si o prázdninách zahrát.

Obsah článku

Marvel's Spider-Man & Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Již 20. října dorazí druhý díl úspěšné akční adventury Marvel's Spider-Man, který se s jistotu řadí mezi nejočekávanější tituly letošního roku. Pokud jste tedy předchozími díly nepolíbeni, nyní je ten správný čas se do pavoučího dobrodružství vrhnout.

Marvel's Spider-Man je akční adventura z pohledu třetí osoby zasazená do města New York, které chrání titulní pavoučí superhrdina. Děj je inspirován dlouholetou mytologií a zároveň čerpá z různých adaptací, díky čemuž vzniká poutavý a originální příběh plný zvratů a ikonických padouchů. K dispozici vám bude otevřený svět, skvělý soubojový systém a hromada hlavních i vedlejších aktivit, které vás zabaví na několik desítek hodin.

Ačkoli není Marvel's Spider-Man: Miles Morales přímím pokračováním prvního dílu, určitě by vaší pozornosti neměl uniknout. Původní Spider-Man musí prostředí New Yorku na čas opustit. Na scénu proto přichází Miles, který je pověřen město chránit. Ten však při skloubení osobního a superhrdinského života schytává jednu ránu za druhou.

Platformy: PC, PS4, PS5
Hodnocení: Spider-Man: 87%, Spider-Man: Miles Morales - 85%

Hogwarts Legacy

Titul Hogwarts Legacy se stal velmi rychle jedním z nejočekávanějších titulů letošního jara a přilákal i jedince, kteří hry běžně nehrají. V Hogwarts Legacy objevíte jako student pátého ročníku prastarou magii. Té však nikdo nerozumí, a tak je samozřejmě na vás, abyste záhadu rozlouskli a zachránili tak celý kouzelnický svět. V mezičase se pak budete učit zaklínadla, hledat fantastická zvířata a míchat lektvary. Čeká vás otevřený svět, úprava postavy, volba koleje i objevování tajemných místností ve škole čar a kouzel. To vše zabalené v pěkném grafickém kabátku a s pořádnou porcí fanservisu.

Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
Hodnocení: 83%

Ghost of Tsushima

Ve 13. století zaútočila na ostrov Tsushima Mongolská vojska a většinu Samurajů na ostrově pozabíjela. Hlavní hrdina Jin Sakai však díky zlodějce Yuně přežil a jeho úkolem je celý ostrov před Mongolskou invazí ochránit. Musí ale učinit důležité rozhodnutí, které spočívá v ctění samurajského kodexu. Hra se odehrává v rozlehlém otevřeném světě, nabízí krásnou audiovizuální podívanou a strhující bojové sekvence, při kterých volíte, zda chcete bojovat jako Samuraj, nebo jako válečník přezdívaný Duch využívající taktiku utajení k vraždění protivníků.

Platformy: PS4, PS5
Hodnocení: 83%

Dead Island 2

Dead Island 2 je akční RPG adventura z pohledu první osoby, kterou si pod svá křídla vzali vývojáři z Dambuster Studios. Titul je zasazený do zombíky zamořeného Los Angeles, kde budete většinu času masakrovat hordy nemrtvých, procházet ikonická místa a plnit řádku příběhových i vedlejších misí. Silný příběh však neočekávejte, vývojáři se ho tentokrát rozhodli upozadit a věnovali svou pozornost směrem k hratelnosti. Ta je zvládnutá na jedničku a masakrování nemrtvých je opravdová radost. Dopomáhá k tomu pestrý arzenál zbraní a skvěle fungující prvky prostředí jako oheň, voda či elektřina. 

Platformy:PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
Hodnocení: 75%

Ratchet & Clank: Rift Apart 

Plošinová střílečka Ratchet & Clank je tu s námi už pěknou řádku let a v roce 2021 nám vývojáři z Insomniac Games naservírovali již 9. díl série. Ten nese podtitul Rift Apart a hratelností se podobá dílu z roku 2016. Budete běhat, skákat, střílet, sbírat šrouby, bojovat s bossy a nově i cestovat mezi dimenzemi. V moment, kdy se takzvaného dimenzionátoru zmocní Dr. Zlotřilec, začíná totiž zběsilá cesta napříč paralelními vesmíry ve snaze napravit vzniklé škody. Ratchet and Clank: Rift Apart dorazí již 26. července i na PC

Platformy:PC, PS5
Hodnocení: 88%

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Bobecek33

Spider-Mana si asi zahraju

11. července 2023 15:56
* Povinné položky