Vychází historicky 1. díl nového herního pořadu Glitch!

Vojtěch Mišura
24. 08. 2022 18:10
Vychází historicky 1. díl nového herního pořadu Glitch!

Nový herní pořad Glitch odstartoval prvním dílem, aby všem herním nadšencům přinášel pravidelnou porci novinek a nejzajímavějších událostí z herního světa.

Od své konkurence se liší především miniformátem - během informačně našlápnuté pětiminutovky vám sdělí vše podstatné, takže vám už nic podstatného neunikne!

Obsah článku

Pořadem bude provázet Redlightning

Novým herním pořadem vás bude provázet charismatický hlas Jakuba Plachého alias Redlightninga, který v minulosti uváděl pořad o Steamu se SterarakDarym. Zde si poprvé vyzkoušel roli moderátora a potvrdil, že mu práce s hlasem sedne jako ulitá. Na Glitchi spolupracuje spolu s Herními kupony.

Na nový díl se budeme moci těšit každou druhou středu večer. K vidění bude na Youtube kanále Herních kuponů a na Facebooku.

O čem to bude?

První díl Glitche podrobně rozebere program právě probíhající herní události roku - Gamescom 2022 z Kolína nad Rýnem, doslova v pár sekundách zrekapituluje jinak dlouhatááánský příběhu God of War (který před premiérou Ragnaroku přijde obzvlášť vhod) a zaměří se také na prodeje Elden Ringu a na jednu ne zrovna příjemnou novinku z chystaného Marvel's Spider-Man 2.

První díl je zkrátka nabitý od úvodní znělky po závěrečné titulky. Však posuďte sami!

Herní pořad Glitch obsah 1. dílu

  1. Gamescom 2022
  2. God of War recap
  3. Gamepass rozšíření
  4. Spiderman 2
  5. 15 let Bioshocku
  6. Prodeje Xbox One
  7. Elden Ring prodeje

Jestli se vám nový pořad líbí nebo k němu máte jakékoliv připomínky, určitě zanechte komentář pod videem, tím se navíc zúčastníte SOUTĚŽE o libovolný herní poukaz v hodnotě 500 Kč.

Jakým novinkám se pořad věnoval?

Gamescom

Největší herní nadšenci si balí do Kolína nad Rýnem, kde se uskuteční Gamescom oslavující videoherní scénu. Je to pravděpodobně nejlepší akce zaměřená na hry, na kterou lze v Evropě vyrazit. Ale pokud nejedete, nezoufejte. Prostřednictvím streamovaných prezentací nám studia ukáží herní trailery tentokrát i s živým publikem, které bylo součástí akce naposledy v roce 2019. Zapište si tedy do kalendáře datum 23.8. v 20:00 ať o tuto show, která odhalí přes 30 nových her, nepřijdete. Mezitím můžete mrknout na naše shrnutí nejočekávanějších novinek z Gamescomu.

God of War Recap

Nemůžete se dočkat nového God of War? Ten jen tak nepřijde. Ale mezitím si můžeme udělat malinkou rekapitulaci příběhu. PlayStation ve spolupráci s Feliciou Day vytvořili sedminutové video, které si zamilujete. Ale taky hrozí, že se potom budete chtít pustit do New Game +. 

GamePass rozšíření

Populární GamePass se rozšiřuje. Své volné chvíle budete moct strávit u her jako je CoffeTalk, Immortality , Fenyx Rising a nebo třeba Commnados 3, která vychází 30.8. v HD remasteru. Tím ale zajímavé přírůstky nekončí - 23.8. bude možné doručovat zásilky ve hře Death Stranding. Zlákala vás nabídka? Pořiďte si GamePass rovnou. 

Co-op ve Spidermanovi? 

Vydejte na počítač hru a datamineři vám ji prošpikují všemi směry. Uživatl DniweTamp se podíval Spidermanovi trochu mezi řádky a našel zmínu o kooperačním režimu, ve kterém se mělo jedant o výzvu, kde se s kamarádem budete hnát za titulem Superior Spiderman. Tento mód se do hry nedostal, ale co není, může být. Třeba v následujícím pokračování, které je zatím určené pro rok 2023. Vývojáři říkají, že kooperace není v plánu, ale nebylo by to poprvé, co by studio nechtělo přiznat své plány. Kdo ví? Třeba se nakonec opravdu dočkáme. 

15 let Bioshocku

Bioshock slaví 15 let! Úžasná série, o které uslyšíme i v budoucnu neboť je na cestě další díl, který možná dorazí na 20. narozeniny série. Pokud nemáte žádné herní plány, určitě oslavte výročí se studiem strávením nějakého času pod vodou ve světě Rapture. 

Prodeje Xbox One

Microsoft vždy nerad prozrazoval množství prodejů svých konzolí. Nyní ale firma v dokumentech uvedla, že staré generace Xbox One se prodalo o polovinu méně než konkurenčního PlayStationu 4, u kterého Sony uvedlo, že k březnu tohoto roku prodali 117 milionů kusů. Je čemu se divit? PlayStation si své prvenství zasloužil exkluzivním titulům, které na Xboxu zkrátka chybí. Microsoft to ale trápit nemusí, díky oblibě jejich služby GamePass, který se těší čím dál větší popularitě. 

Elden Ring prodeje

Elden Ring je prodejní hit. Po šesti měsících má hra prodáno skoro 17 milionů kusů. Pro srovnání - Dark Souls 3 mělo v roce 2020 na kontě 10 milionů. Elden Ring dokázal díky otevřenému světu, přístupnější obtížnosti a různým stylům hraní přilákat lidi, kteří by nikdy Souls hru nezapli. 

Diablo IV mikrotransakce

Řeže si Activision Blizzard pod sebou další větev? Firma přiznává, že Diablo IV bude mít season pass a mikrotransakce. Ty mají být pouze kosmetického rázů, ale všichni víme, jak to dopadlo i u Diablo Immortal, které podle odhadů utržilo 100 milionů dolarů za první dva měsíce od spuštění hry. Firma tak logicky chce vydělat na dalším titulu. Budeme doufat, že opravdu půjde o prodeje předmětů, které nemohou mít vliv na hratelnost. Diablo IV můžeme očekávat v roce 2023. 

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Hanka

Moc pěkný formát, už se těším na další díl!!

27. srpna 2022 00:21
* Povinné položky

paja1212

Super moc mně to zaujalo

26. srpna 2022 01:27
* Povinné položky

lukas

Super

25. srpna 2022 22:42
* Povinné položky