5 nejlepších her, které vychází v dubnu 2024

Vojtěch Mišura
04. 04. 2024 13:00
5 nejlepších her, které vychází v dubnu 2024

Na jaké herní novinky se můžeme těšit během dubna? I když nás žádný přelomový titul nečeká, o to více prostoru dostanou menší hry, které sází na originalitu a zajímavé náměty. Jednou z nich je šamanská plošinovka Tales of Kenzera: ZAU, která vypráví příběh o vyrovnání se se smrtí blízké osoby nebo krásná pixelartová RPG strategie: Sons of Valhalla.

Obsah článku

Tales of Kenzera: ZAU (23. dubna)

Hlavním tématem nové 2,5D plošinovky je vyrovnání se smrtí blízkého člověka. Vůbec první hra studia Surgent vypráví o cestě mladého šamana za poznáním svého zemřelého otce. Aby toho mohl dosáhnout, domluvil se s bohem smrti Kalungou, že povolá tři velké duchy. Producentem hry je herec Abubakar Salim známý jako hlavní hrdina z Assassin's Creed: Origins (2017).

Hra vychází na PS4, PS5, Xbox Series X/S a také na Nintendo Switch.

Sea of Thieves (30. dubna)

Sea of Thieves byla ještě donedávna exkluzivata na Xbox. 30. dubna však překvapivě vyjde také na PlayStation 5! Pirátské MMO se může chlubit slušnou hráčskou základnou a také neutuchající podporou vývojářů, kteří hru neustále zásobují novinkami a vylepšeními. Kooperativní hraní je navíc skvělou zábavou a jakmile získáte ty správné pirátské parťáky, díky která vás hra jen tak nepustí.

Hra vychází na PlayStation 5.

Life Eater (16. dubna)

Hororová adventura Life Eater má vskutku děsivý námět. Hlavní hrdina byl vyvolen temným bohem Zimforthem, aby mu přinášel lidské oběti. Pokud tak do tří dnů neučiní, svět, tak jak ho známe, skončí.

Hra vychází na PC 16. dubna 2024.

TopSpin 2K25 (18. dubna)

Poslední díl populárního českého tenisového simulátoru TopSpin vyšel před dlouhými 13 lety. Zkušení vývojáři z 2K Studia (konkrétně z pobočky Hangar 13) mají na svém kontě třeba megahit Mafie. Hra nabídne oficiální soupisky 24 tenistů včetně Rogera Federera, Sereny Williamsové, Carlose Alcazraze nebo Karolíny Plíškové. Prohánět se budou celkem na 48 licencovaných hřištích a chybět nebudou ani grandslamy. Stane se TopSpin 2K25 nejlepší tenisovou hrou současnosti? Uvidíme už 18. dubna!

Hra vychází na PS4, PS5, Xbox Series X/S a Xbox One.

SONS OF VALHALLA (5. dubna)

Další na první pohled nenápadná strategická RPG pixelartovka, která ovšem zaujme originálním námětem a nikdy nezpomalujícím tempem. Zúčastníte se drancování vesnic, epických bitev, dobývání pevností a bránění vlastních usedlostí.

Hra vyjde na Steamu 5. dubna 2024.

Mrkněte také na článek 5 nejlepších indie hororových her na Steamu zdarma.

Nejlepší nové hry duben 2024

  1. Tales of Kenzera: ZAU (23. dubna)
  2. Sea of Thieves (30. dubna)
  3. Life Eater (16. dubna)
  4. TopSpin 2K25 (18. dubna)
  5. Sons of Valhalla (5. dubna)
Štítky: Steam

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.