Co nového přinese Marvel's Spider-Man 2?

Martin Bizoň
09. 10. 2023 13:00
Co nového přinese Marvel's Spider-Man 2?

V roce 2018 se na pultech herních obchodů objevil titul, který dnes patří nejen mezi nejlepší PlayStation exkluzivity, ale i nejlepší komiksové hry. Řeč je samozřejmě o Marvel's Spider-Man, za jehož stvořením stojí talentovaní vývojáři ze studia Insomniac Games.

Obsah článku

O dva roky později pak na herní obrazovky dorazil i spin-off s podtitulem Miles Morales, který se dočkal podobně kladeného přijetí, ačkoli se mnozí nemohli ubránit dojmu, že nejde o plnohodnotný titul, nýbrž o standalone DLC k původní hře.

Od vydání prvního dílu uběhlo téměř 5 let a od pokračování této skvělé akční adventury nás dělí jen pár týdnů. Pojďme si v následujících několika odstavcích povědět, jaké novinky s sebou přinese Marvel's Spider-Man 2.

Marvel's Spider-Man 2 - Spider duo na scéně

Jednou z hlavních novinek druhého dílu je možnost hrát za oba pavoučí protagonisty – Petera i Milese. Hratelností se však budou značně lišit, čehož jsme si mohli všimnout už v traileru. Peter bude nově disponovat schopnostmi, které mu propůjčuje nový oblek z vesmírného symbionta. Očekávat tak můžeme poněkud brutálnější a akčnější styl boje zahrnující metání chapadel, formování pěstí do různých bojových nástrojů i nové speciální schopnosti.

Miles naopak nabídne poněkud tišší pohled na věc. Jak už určitě víte, využívá bioelektřinu, která mu dovoluje být na krátkou chvíli neviditelný, a právě tato schopnost přináší nové způsoby, jak přistupovat k jednotlivým úkolům a misím. Oba pavoučí hrdinové mají však i něco společného. Namísto houpání se na pavučinách mohou nově ulicemi New Yorku i plachtit. Nemějte ale strach, na samotné houpání tvůrci nezanevřeli. Podle jejich slov je nyní rychlejší a dynamičtější. Plánuješ nové Spideyho koupit? U nás si můžeš dobít PlayStation peněženku a zaplatit třeba i mobilem! 

Marvel's Spider-Man 2 - Dvakrát větší svět

Příběh Marvel's Spider-Man 2 se opět odehrává v ulicích města New York. Herní svět ale obohatí nové lokace, díky kterým by měla být celková rozloha světa až dvakrát větší než v předchozích dílech. Nově tak zavítáme například do Brooklynu či Queensu, přičemž tyto oblasti budou od nám známého Manhattanu odděleny řekou East River, kde se odehrává i nemalá pasáž, kterou jsme mohli vidět v jednom z vydaných trailerů.

Podle slov tvůrců bude New York živější než kdy dřív, což by měly zařídit náhodné a více přirozené události, které by měl hráč nově poznat na základě audiovizuálních nápověd, nikoliv podle seznamu úkolů.

Marvel's Spider-Man 2 - Noví záporáci

Naši trojku novinek uzavřeme novými záporáky, kteří tvoří značnou část celého příběhu. Jednou z hlavních záporných postav bude Kraven the Hunter, který do New Yorku přijíždí na lov hrdinů. Jak už jsem avizoval výše, do děje se však přimotá i vesmírný symbiont a Peterův kamarád Harry Osborne. Následkem zatím neznámých událostí se však na scéně objeví i Spider-Manova úhlavní Nemesis - Venom. Těšit se však bezpochyby můžeme i na další postavy, které zatím stojí v pozadí celého příběhu.

Marvel's Spider-Man 2 - Datum vydání a platformy

Marvel's Spider-Man vychází 20. října 2023 exkluzivně na konzoli PlayStation 5. Dohrání příběhu by vám mělo zabrat přibližně 17 hodin. Dokončení hry na 100% pak přibližně dvojnásobek.

Štítky: PlayStation

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.