Glitch #17: LEGO závody, konkurence Steam Decku & Hogwarts Legacy pro old-gen konzole

Martin Bizoň
19. 05. 2023 14:00
Glitch #17: LEGO závody, konkurence Steam Decku & Hogwarts Legacy pro old-gen konzole

Herní pořad Glitch se po delší odmlce vrací s pořádnou náloží novinek z herního světa. Novým formátem pořadu vás svým hlasem provede Martin. Řeč bude o Hogwarts Legacy, pokračovaní Hollow Knighta, novém handheldu od Asusu nebo třeba o LEGO arkádových závodech. Sledujte Glitch a zůstantě v obraze, ať vám v herním světě nic neunikne.

Obsah článku

Hogwarts Legacy konečně dorazilo na old-gen konzole

Hráči se konečně dočkali. Hogwarts Legacy dorazilo na staré verze konzolí a společně s vydáním hry vývojáři přináší i nový patch. Ten do hry přidává mód pro arachnofobiky, díky kterému pavoukům na nohou přibydou kolečkové brusle. Vývojáři dále opravili místa, kde se hráči propadávali pod herní svět. Verze pro PC se pak dočkala oprav pádů hry, různých grafických chyb a ray tracingu. Aktuálně si hru můžete zahrát na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series. Hráči na Nintendu si však budou muset ještě pár měsíců počkat. Z původně plánovaného července se hra odkládá až na listopad.

Pokračování Hollow Knighta odloženo

Kritiky oceňovaná hra Hollow Knight z roku 2017 se dočká pokračování. Správnou otázkou je ale kdy? Titul by oznámen již před čtyřmi lety a vyjít měl v první polovině tohoto roku. Podle nejnovějších informací budou ale hráči na titul čekat dál. Druhý díl s podtitulem Silksong se totiž odkládá a na víc detailů včetně data vydáni si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Tak snad se brzy dočkáme.

Startuje otevřená beta Street Fighter 6

Společnost Capcom oznámila otevřenou betu nadcházející bojovky Street Fighter 6, která bude k dispozici od pátku 19. května do neděle 21. května. Na výběr bude celkem osm hratelných postav a pět bojových arén. Z herních módů bude k dispozici například tréninkový režim, battle hub nebo online zápasy. Otevřenou betu si zahrají hráči na PC, PlayStation 5 a Xbox Series. Plná verze hry pak vychází 2. června.

Do Apex Legends dorazila 17. sezóna

V populární free-to-play střílečce Apex Legends odstartovala již 17. sezóna. Společně s ní vývojáři představili nového hrdinu, battle pass i nové herní mechaniky. Nejnovějším přírůstkem je třiašedesátiletý samotář Ballistic, který má v boji na rozdíl od ostatních postav k dispozici ještě třetí zbraň. Spoluhráčům pak díky své ultimátní schopnosti například zvýší rychlost pohybu nebo poskytne neomezené množství nábojů. Změn se dočkala i mapa, na které přibyly body zájmu a velkou úpravou prošla i cvičná střelnice. Novinkou je systém levelování zbrání až do maximální sté úrovně.

Představen handheld Asus ROG Ally

Asus představil vlastní handheld Asus ROG Ally. Tento potenciální konkurent Steam Decku se na trhu objeví v červnu s cenovkou 700 dolarů. Prodávat se bude oficiálně i v Česku, a to za cenu bezmála 19 500 korun, přičemž tuto částku zaplatíte za výkonnější verzi s procesorem AMD Ryzen Z1 Extreme. Uvedení na trh bylo stanoveno na 13. června. Levnější varianta pak dorazí v druhé půlce roku. Díky operačnímu systému Windows 11 si na novém handheldu můžete zahrát hry z různých digitálních knihoven jako je Steam, Epic Games nebo Xbox Game Pass.

Spekulace o rebootu série Mortal Kombat

Vývojáři ze studia Nether Realm pomalu naznačují příchod nového dílu série Mortal Kombat. Před pár dny se na internetu objevil první teaser a fanoušci začali spekulovat o rebootu celé série. Známý insider billbil-kun však přináší další informace. Nový Mortal Kombat ponese číslovku jedna a dostupný bude pro hráče na PC, konzolích PS5, Xbox Series a Nintendu Switch. Datum vydání však stále není známo, ale k oficiálnímu představení hry by mělo dojít již brzy. Podle slov vývojářů už totiž téměř nadešel čas. Pozn.: V době psaní tohoto článku již byl Mortal Kombat 1 oficiálně oznámen. Více se dozvíte v našem článku.

Trackmanii si zahrajete i na konzolích

Reboot Trackmania z roku 2020 si hráči po téměř třech letech užijí i na konzolích. Titul je navíc free-to-play a nabízí jak cross-play, pro hraní s přáteli napříč různými platformami, tak cross-progression, díky kterému nepřijdete o svůj postup hrou v případě, že hrajete na více zařízeních. Trackmania je již nyní dostupná na konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox one a Xbox Series.

LEGO 2K Drive vychází již dnes!

Společnost LEGO Group ve spolupráci s 2K a studiem Visual Concepts přináší nové arkádové závody LEGO 2K Drive. Ty nabídnou otevřený svět plný různých regionů a barevných biomů, stavbu vlastních vozidel i příběhovou kampaň. Dále titul nabídne online režim až pro 6 hráčů a lokální splitscreen pro dva hráče. Hru si lze zakoupit hned několika edicích, přičemž každá z nich nabízí určité bonusy. Více se dozvíte v článku na blogu.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.