Přece jen se dočkáme famfrpálu! Warner Bros oznámili hru Harry Potter: Quidditch Champions

Vojtěch Mišura
18. 04. 2023 11:57
Přece jen se dočkáme famfrpálu! Warner Bros oznámili hru Harry Potter: Quidditch Champions

Vydavatelé z Warner Bros přináší v poslední době fanouškům Harryho Pottera jednu radostnou zprávu za druhou! Po oznámení seriálu podle knižní předlohy od J. K. Rowlingové nyní představili novou hru z kouzelnického světa, tentokrát zaměřenou čistě na nejrozšířenější sport čarodějů - famfrpál.

Obsah článku

Hra bude již brzy v testovací fází, což značí, že vývoj je v pokročilém stadiu a na vydání se tak můžeme těšit poměrně brzy. Oznámení čistě famfrpálové hry zároveň vysvětluje absenci tohoto sportu v nedávné Hogwarts Legacy. I když se to na první pohled může zdát jako chytrý způsob, jak z hráčů vyždímat co nejvíce peněz, doufejme, že vývojáři mysleli také na dobré jméno značky, a že se tak dočkáme plnohodnotné sportovní simulace, která nás neomrzí během pár dnů. Více nám napoví víkendový test (21.-22.4. 2023), ve kterém si registrovaní hráči budou moci novou hru poprvé nanečisto vyzkoušet.

Jarní slevy na PS Store v plném proudu!

Harry Potter: Quidditch Champions bude multiplayerová kompetitivní akce

Už teď je jasné, že půjde o multiplayerovku, která bude založená na soutěžení s přáteli a ostatními hráči z celého světa. Můžete si vytvořit vzhled a vlastnosti svého hráče a také vybrat tým, za který budete následně bojovat o vítězství.

Vývojáři z poměrně neznámého Unbroken Studios se mohli inspirovat z povedené akční simulace famfrpálového mistrovství světa z roku 2003 Harry Potter Quidditch World Cup. Dnes již poměrně zapomenutá hra si celkem elegantně poradila jak s ovládáním, tak s různými speciálními komby a atmosférickým zpracováním famfrpálových stadionů po celém světě. Hlavní slabinou singleplayerového titulu byla především nízká obtížnost. Doufejme tedy, že se tvůrci Quidditch Champions starší hrou inspirují a vezmou si z ní to nejlepší!

Jarní slevy na PS Store v plném proudu!

Harry Potter: Quidditch Champions vyjde na PC a konzole

Hry se na 100% dočkají majitelé nejnovější generace konzolí a také PC hráči. Podle prvních ukázek ale hra nebude oplývat kdo ví jak detailní grafikou, je tedy pravděpodobné, že vyjde také na Nintendo Switch.

Harry Potter: Quidditch Champions trailer aneb pozvánka k testování

K testování hry se můžete hlásit na oficiálních stránkách hry. Stačí vyplnit datum narození a národnost. Samotná registrace však nezaručuje, že se testování budete moci zúčastnit, šance tu ale rozhodně je!

Pokud jste ještě nehráli Hogwarts Legacy a zajímají vás důvody, proč to zkusti, mrkněte na článek 5 důvodů, pro je Hogwarts Legacy splněným snem každého Potterheda!

Štítky: PC

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.