5 důvodů, proč je Hogwarts Legacy splněným snem každého Potterheada

Vojtěch Mišura
08. 02. 2023 15:15
5 důvodů, proč je Hogwarts Legacy splněným snem každého Potterheada

Ohlasy na první AAA hru ze světa Harryho Pottera jsou z drtivé většiny pozitivní. Na IGN si novinka odnesla skvělou známku 9 z 10. Je to tedy oficiálně potvrzené - nejlepší HP hra všech dob je konečně tady a chystá se dobýt srdce všech mudlů i rozených kouzelníků.

Budou to ale nakonec skryté detaily a herní obsah, které rozhodnou, jestli se stane skutečnou legendou. Proč má Hogwarts Legacy velkou šanci to dokázat?

Obsah článku

1) Bradavický hrad představí to nejlepší z knižní i filmové předlohy

Možná si vzpomenete na knižní popis bradavického hradu, který se od filmové verze v mnohém lišil. Na hradě bylo neuvěřitelných 142 schodišť, které měnily polohu podle dnů v týdnu, žáci o půlnocích navštěvovali Astronomickou věž, aby studovali hvězdnou oblohu a nejnudnější hodinou ze všech byly dějiny čar a kouzel, které učil duch profesora Binnse, který jednoho dne odešel na hodinu, aniž by si všiml, že zemřel.

Tvůrci Hogwarts Legacy se rozhodli tohoto potenciálu naplno využít a ve hře tak najdeme spoustu míst a postav, které uvidíme na vlastní oči vůbec poprvé. Ať už jde o kolejní místnosti Mrzimoru a Havraspáru, tajné chodby a zkratky nebo zákeřná strašidla včele s otravným Protivou. Ještě nikdy jsme si Bradavice nemohli užít do takových detailů!

Mrzimorská kolej ve hře Harry Potter Hogwarts Legacy

2) V Hogwarts Legacy si vytvoříme své vlastní kouzelnické alter-ego

Aby byl zážitek z kouzelnického světa ještě uvěřitelnější, dostaneme k dispozici obsáhlý editor postavy, který nabídne detailní možnosti úpravy od tvaru obočí, barvy vlasů po módní doplňky a stylové oblečení 19. století. Stvoříte si tak doslova kouzelníka podle svých představ podobně jako v The Sims nebo Dragon Age. Postava tak reálně může vypadat jako vy. Svoje kouzelnické dobrodružství si poté o to víc užijete.

Další přidanou hodnotou je sociální kontakt s ostatními spolužáky, kteří mají každý svůj unikátní příběh a způsob chování. Můžete s nimi navazovat přátelství nebo si jen nezávazně pokecat o poslední hodině lektvarů. Hrad a její osazenstvo je živoucí komunitou a během hraní budete mít pocit, že škola čar a kouzel je opravdu vaším druhým domovem.

Úprava hlavního hrdiny ve hře Hogwarts Legacy

3) Obrovský svět za hranicemi Bradavic

Tvorbou vlastní postavy a průzkumem hradu to zdaleka nekončí. Ambiciózní hra se rozhodla zpřístupnit kilometry čtverečních daleko za hranicemi Bradavic. Asi nejvíce času strávíte v nedaleké kouzelnické vesničce Prasinky, kde se odehrává významná část příběhu.

Prozkoumáme také Zapovězený les, údolí kolem Bradavic včetně nebezpečných rašelinišť a zavítáme dokonce až na mořské pobřeží s tajuplnou jeskyní. K cestování využijeme letaxovou síť nebo se budeme moci proletět na koštěti. I když ve hře chybí famfrpál, létání po skotské krajině je i tak nesmírná zábava.

Hogwarts Legacy mapa a regiony

  • Zapovězený les
  • Prasinky
  • Bradavické údolí
  • Oblast Severní Bradavice
  • Oblast Jižní Bradavice
  • Oblast Severních Bradavic
  • Kraj Feldrcroft
  • Jižní rašeliniště
  • Pobřežní jeskyně
  • Pobřeží
  • Jezero Marunwee
  • Mys Manor
  • Clagmarské pobřeží
  • Kraj Cragcroftshire

4) Ochočíme si své fantastické zvířátko

    Avalanche studio vlastní práva od Warner Bros a má tak přístup ke všem filmovým postavám včetně fantastických zvířat. Těšit se tak můžeme na všechna známá i úplně nová zvířátka, se kterými budeme moci interagovat nebo si je dokonce ochočit. Jako svého mazlíčka budeme moci mít třeba jednu z koček potulujících se po hradě nebo hrabáka známého z filmových pláten.

    Fantastická zvířata ve hře Hogwarts Legacy, hrabák na poli

    5) Naučíme se více než 20 kouzel

    Soubojový systém v Hogwarts Legacy byl už před vydáním velkým tématem a potenciální slabinou hry. Všechna nedůvěra ale byla brzy smetena ze stolu. Kouzelnické souboje jsou zábavné, akční a epické. Naučit půjde více než 20 kouzel, které známe z knih a filmů, a to včetně kleteb, které se nepromíjejí - Cruciatus, Imperius a smrtící Avada Kedavra.

    Novinkou bude tzv. starověká magie, kterou v kouzelnickém světě ovládá pouze naše postava. Jedná se o mocná kouzla pocházející z doby staré jako je samotná škola. Právě jejich odhalení je jedním z motorů příběhu Hogwarts Legacy. Děj hry je dostatečně dobrodružný a díky skvěle propracovaným charakterům a různorodým úkolům dokáže zabavit na desítky hodin. Tak na co ještě čekáte, vzhůru do světa kouzel!

    Jestli vás zajímají další detaily o Hogwarts Legacy včetně data vydání na PS4 a Switch, podívejte se na herní pořad Glitch, kde vás pravidelně informujeme o všech herních novinkách.

    5 nejlepších věcí na Hogwarts Legacy:

    1. Věrnost knižní předloze
    2. Vlastní kouzelnické já
    3. Svět za Bradavicemi
    4. Možnost ochočit si své fantastické zvířátko
    5. Více než 20 kouzel k naučení

    Doporučené články

    Diskuze

    * Povinné položky

    Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.