Je Cities: Skylines 2 revoluční budovatelskou strategií?

Martin Bizoň
10. 10. 2023 15:00
Je Cities: Skylines 2 revoluční budovatelskou strategií?

První díl budovatelské strategie Cities: Skylines vyšel již v roce 2015 a od té doby se řadí mezi nejlepší a nejhranější tituly v daném žánru. Vyvinula jej společnost Colossal Order a díky napojení na Steam Workshop se dočkal i mnoha povedených módů. Po téměř 8 letech se na pulty obchodů dostává pokračování, které představí mnoho novinek.

Obsah článku

Větší rozloha, výškové budovy i realistická doprava

Kromě vylepšeného grafického zpracování došlo v první řadě na inovace týkající se rozlohy města, typů budov i pouličního dění. Vaše metropole se nyní bude rozpínat na větší ploše a některé budovy se potáhnou až k nebesům. V nabídce totiž přibylo značné množství výškových budov, díky kterým bude vaše město vypadat zas o něco luxusněji. Inovací prošel i systém cest, díky čemuž se v nabídce objeví více druhů křižovatek, mostů, sjezdů i chodníků.

Podle slov vývojářů si hráči mohou postavit i více měst najednou a následně mezi nimi provádět různé obchody. Jedná se velice vítanou novinku, která přináší další várku možností, jak hru hrát.

Pomyslnou třešničkou na dortu je pak nový systém dopravy a nehod, který by měl působit realističtějším dojmem. Řidiči mohou porušovat předpisy a zavinit tak nehodu, která zablokuje silniční komunikaci a zahltí dopravní systém v městské čtvrti.

Klimatické podmínky a přírodní katastrofy

Novinkou je i volba klimatických podmínek, ve kterých budeme město budovat. Speciální pozornost budete pak věnovat přírodním katastrofám, které mohou společně s různorodým počasím a střídáním ročních období nadělat velkou paseku. Čelit však budete i městským hrozbám, jmenovitě může vaše město například potkat nepříjemné zamoření krysami. Plánuješ pořídit Cities Skylines 2? U nás si můžeš dobít Steam peněženku klidně i telefonem

Herní fotografové si přijdou na své

Druhý díl Cities: Skylines bude obsahovat i fotografický režim, přičemž na výběr budou hned dva režimy – volná kamera a filmový režim. Při pořizování snímku si budeme moci nastavit například rychlost závěrky nebo zrnitost. Změnit ale půjde i denní doba či počasí.

Datum vydání a platformy 

Cities: Skylines 2 vychází na PC již 24. října 2023. Majitelé konzolí PlayStation 5 a Xbox Series si však budou muset počkat do jara následujícho roku. Čekání si můžete zkrátit například u Total War: Pharaoh.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.