Microsoft zdražuje Game Pass i Xbox Series X

Martin Bizoň
22. 06. 2023 11:00
Microsoft zdražuje Game Pass i Xbox Series X

Společnost Microsoft oznámila zdražení konzole Xbox Series X a služby Xbox Game Pass. Tento nepopulární krok společnost učinila jako reakci na Sony, která svou konzoli PlayStation 5 zdražila již minulý rok. Pokud tedy uvažujete nad koupí výkonnější verze Xboxu, nyní je ten správný čas

Tuto informaci přinesl magazín The Verge. Podle ředitelky pro komunikaci Kari Perez se zdražení Xboxu Series X týká naprosté většiny zemí. Výjimkou jsou Spojené Státy, Japonsko, Brazílie, Chile a Kolumbie, kde se cena Xboxu nezmění. Nová oficiální cena Xboxu Series X činí 549,99 eur, přičemž cena původní činila 499,99 eur. Méně výkonný model Xbox Series S se zdražení nedočká. Konzole se s novou cenovkou na trhu objeví 1. srpna.

Změna ceny Xbox Game Pass se týká předplatného pro konzole a verze Ultimate. V rámci konzolového předplatného si nově zaplatíte 10,99 eur oproti původním 9,99 eur. Za Ultimate verzi pak zaplatíte 14,99 eur místo 12,99 eur. Pokud si však předplácíte Game Pass pouze na PC, zvyšování cen se vás netýká. Nové ceny nabydou platnosti již 6. července pro nové zákazníky a 13. srpna pro ty stávající.

Štítky: Xbox PC

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.