6 nejlepších anime seriálů na Netflixu

Vojtěch Mišura
10. 04. 2024 15:00
6 nejlepších anime seriálů na Netflixu

Na Netflixu v posledních letech příbývá čím dál více klasických anime sérií i nových netflix originálů, které se snaží prorazit v široké konkurenci japonské animované tvorby. Najdeme zde klasické shonen série jako je Fullmetal Alchemist nebo Shaman King, ale i úplně nové projekty. Podívejte se na 6 anime seriálů na Netflixu, které podle nás stojí za to!

Obsah článku

Shaman King (2021)

Král šamanů z roku 2021 je Netflix remake 20 let staré verze, která si díky televizní stanici Jetix vydobyla u českých dětí legendární status a pro mnohé se stala vstupní branou do světa anime. Příběh třináctiletého Yoha Asakury, který chce mít ve svém životě hlavně pohodu a klid, a proto se chce stát Králem šamanů, má všechny znaky kvalitního shonen anime.

Série se může pochlubit epickým příběhem o záchraně světa, výborně napsanými charaktery a povedeným humorem, kterým dokáže odlehčit i ty nejdramatičtější momenty. Nová verze navíc přináší modernější animaci a trochu dospělější pojetí, které se nebojí pokládat filozofické otázky o smyslu života a smrti.

Hodnocení na ČSFD: 65%

Hlavní hrdina Yoh Asakura v seriálu Král šamanů

Sedm smrtelných hříchů (2014 - 2021)

Sedm smrtelných hříchů je skupina bojovníků, která byla obviněna ze zločinu, kterou nespáchala a nyní bojuje za svou pravdu. Neskutečně oblíbená série se může pochlubit skvělou plynulou akcí i silným záporákem, který vydrží být dost zajímavý až do samotného konce. Na rozdíl od jiných shonen má každá série pouhých 24 dílů, což je ale i výhodou, protože tempo šlape po celou dobu naplno a vyhneme se díky tomu fillerovým kapitolám.

Hodnocení na ČSFD: 80%

Hlavní hrdina v anime Sedm smrtelných hříchů

JoJo’s Bizzare Adventure (JoJova prazvláštní dobrodružství, 2012)

Tahle bláznivá podívaná určitě není pro každého. Pokud jí budete brát příliš vážně, dost možná vás unaví už během úvodních dílů. Je totiž plná těch nejrozšířenějších anime klišé, do extrému vyhrocených soubojů a přepjatých emocí, až si budete říkat, zda to tvůrci skutečně mysleli vážně. Minimálně od druhé poloviny první série je ale zjevné, že jde do jisté míry o nadsázku, která si utahuje ze všech klasických anime postav a předvídatelných dějových linek.

Zvláštní styl animace dobře vyjadřuje celkový dojem, který je originální a svérazný stejně jako celý děj.

Hodnocení na ČSFD: 82%

Hlavní hrdinové seriálu Jojos Bizarre Adventure

Toyko Ghoul 3. série (2014-2015)

Tokyo Ghoul se po opadnutí šílenství okolo Útoku titánů stal  v roce 2014 na nějakou dobu nejsledovanějším anime na světě. Obrovský hype okolo příběhu mladého studenta Kena Kanekiho, kterému se tak trochu nevyvede první rande (jeho vysněná dívka se ho pokusí sežrat), rozpoutal doslova ghoul mánii.

Na Netflixu bohužel neuvidíme první a druhou řadu. Ke shlédnutí je dostupná pouze 3. série, která na původní navazuje. Hlavní hrdina Ken Kaneki ztratil paměť a nyní působí jako vyšetřovatel v Komisi proti ghúlům. Této speciální jednotce byly naschvál implantovány některé ghúlí orgány, aby byli odolnější v boji s nepřáteli.

Hodnocení na ČSFD: 76%

Hlavní hrdina Ken kaneki v seriálu Tokio Ghoul

Dobrou noc, světe (2023)

Dobrou noc, světe je dvanáctidílné anime, které nám přibližuje čtyřčlennou nefunkční rodinu, která žije ve virtuální domácnosti, kam utíká před krutou realitou. Na rozdíl od skutečnosti, kde se jejich rodina rozpadá, jsou v počítačové hře zvané Planeta respektovaným klanem, který bojuje proti pirátům a zažívá nejrůznější epická dobrodružství.

Hodnocení na ČSFD: 62%<

Hlavní hrdinové seriálu Dobrou noc, světe na Netflixu

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009 - momentálně nedostupné)

Fullmetal Alchemist: Brotherhood je v pořadí druhou anime adaptací původní mangy od japonské autorky a kreslířky Hirami Arakawi. Manga začala vycházet v roce 2001 a ukončena byla 108. kapitolou v roce 2010. První anime adaptace seriálu pochází z roku 2003, a přestože se jedná dnes již o klasické dílo, od mangy se kvůli časovému předstihu značně liší. Brotherhood tuto nesrovnalost napravuje a je tak příběhově mnohem blíže původní předloze. Novější verze také vyniká výraznější akcí a propracovanější animací.

Bratři Edward a Alphons Elricovi hledají kámen mudrců poté, co se pokusili oživit svou mrtvou matku a porušili tím jedno ze základních pravidel alchymie. Oživení se jim nezdaří a jako daň za tuto opovážlivost přijde starší bratr Alphons o levou nohu, zatímco mladší Edward ztratí celé tělo. Aby přežil, obětuje Alphons vou pravou ruku a připevní duši svého bratra k ocelovému brnění. Oba se pak společně snaží objevit kámen mudrců, který jim pomůže všechny napáchané škody napravit.

Hodnocení na ČSFD: 91%

Hlavní hrdina Edward Elric v seriálu Fullmetal Alchemist

Netflix předplatné na Herních kuponech

Jestli se na zmíněné snímky chcete podívat a zatím nemáte Netflix, kupon na Netflix seženete ve variantách 400 Kč a 1000 Kč. Všechny důležité informace o předplatném a aktuálních cenách se dozvíte v článku Netflix předplatné.

Další tipy na novější horory na Netflixu najdete v článku 7 hororů na dlouhé zimní večery na Netflixu

Nejlepší anime Netflix 2024

  1. Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009)
  2. Shaman King (2021)
  3. Sedm smrtelných hříchů (2014)
  4. JoJo’s Bizzare Adventure (JoJova prazvláštní dobrodružství, 2012)
  5. Toyko Ghoul (2014-2015)
  6. Dobrou noc, světe (2023)
Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.