5 nejlepších sci-fi filmů na Netflixu

Vojtěch Mišura
18. 01. 2024 18:30
5 nejlepších sci-fi filmů na Netflixu

Velkolepá vesmírná dobrodružství, superinteligentní roboti, velké katastrofy ohrožující život na Zemi - žánr sci-fi je plný odvážných a znepokojivých vizí. S čím dál vyspělejšími technologiemi a rozvojem umělé inteligence, jsou tato témata pro naši společnost stále aktuálnější.
Podívejte se na pět sci-fi snímků, na které se můžete podívat na Netflixu.

Obsah článku

1) Počátek (2010)

Extraktor (zloděj myšlenek a nápadů) světové extra třídy v podání Leonarda DiCapria si během své praxe nadělal spoustu nepřátel. Není tedy divu, že svůj živvot tráví na útěku. Kromě toho přišel také o svou ženu i děti. V touze svůj život dát opět do pořádku se rozhodne postavit proti svému původnímu zaměstnavateli.

Počátek hodnocení ČSFD: 88,6%

2) Projekt Adam (2022

Projekt Adam je především rodinným snímkem předávající klasická poselství o lásce, přátelství a důležitosti rodiny. Snímek zaujme zajímavými vizuálními nápady a sympatickým Walkerem Scobbellem v roli nejmladšího Adama, který díky tomuto snímku získal hlavní roli ve fantasy seriálu Percy Jackson a Olympané (2023).

Projekt Adam hodnocení ČSFD: 61,4%

3) Vetřelec: Covenant (2017)

Nejnovější Vetřelec od jeho duchovního otce Riddleyho Scotta navazuje na předchozí snímek Prometheus a v mnohém jej překonává. Je napínavější, akčnější i vtipnější. Film vyniká také krásnou výpravou a propracovanou kamerou, díky které máte téměř pocit, že jste jedním z členů posádky.

Vetřelec Covenant hodnocení ČSFD: 61,5%

4) Drtivý dopad (1998)

Drtivý dopad je dnes už klasikou mezi katastrofickými filmy, které naše kina a televize doslova zaplavily na přelomu tisíciletí. Po snímcích jako Den nezávislosti, Godzilla nebo Armagedon přichází tvůrci s nejhorší představitelnou katastrofou - gigantickým meteoritem, který může zničit veškerý život na Zemi.

Vlády přistupují k radikálním řešením - USA vybírají 200 tisíc lidí, které se budou moci schovat v podzemním komplexu, kam nespadá nikdo nad 50 let...

Vetřelec Covenant hodnocení ČSFD: 63,8%

5) Kosmonaut z Čech (2024)

Z českého pohledu je momentálně nejočekávanějším scifi na Netflixu drama Kosmonaut z Čech s Adamem Sandlerem v hlavní roli. Režie se ujal švédský režisér Johan Recnk, který má za sebou veleúspěšný seriál Černobyl (2019). Předlohou hvězdně obsazeného snímku je stejnojmenná kniha Jaroslava Kalfaře, která vyšla mimo jiné také v USA, kde zaznamenala velký úspěch.

Příběh vypráví o astronautovi Jakubovi Procházkovi, který se "ve stavu beztíže" zamýšlí nad svými pošramocenými pozemskými vztahy. Doprovázet ho bude záhadný mimozemský tvor, kterého nechtěně nabral na své průzkumné misi někde mezi Zemí a Venuší.

Kosmonaut z Čech ČSFD: 56%

Netflix předplatné na Herních kuponech

Jestli se na zmíněné snímky chcete podívat a zatím nemáte Netflix, kupon na Netflix seženete ve variantách 400 Kč a 1000 Kč. Všechny důležité informace o předplatném a aktuálních cenách se dozvíte v článku Netflix předplatné.

Další tipy na novější horory na Netflixu najdete v článku 7 hororů na dlouhé zimní večery na Netflixu

Nejlepší scifi filmy Netflix TOP 5

  1. Počátek
  2. Projekt Adam
  3. Vetřelec: Covenant
  4. Drtivý dopad
  5. Kosmonaut z Čech
Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.