Tým herních kuponů doporučuje: Nejoblíbenější seriál na Netflixu

Vojtěch Mišura
22. 05. 2024 20:00
Tým herních kuponů doporučuje: Nejoblíbenější seriál na Netflixu

Pokud byste měli jmenovat jeden nejlepší seriál na Netflixu, jaký byste zvolili? Osvědčené hity jako Stranger Things, Squid Game či House of Cards? A nebo jste objevili svůj soukromý poklad, o kterém tolik lidí neví?
Zeptal jsem se kolegů z Herních kuponů, jaké jsou jejich největší seriálové srdcovky. Nechte se inspirovat 4 tipy, na které nedáme dopustit!

Obsah článku
Vojta - IT

Vojta Z. (IT specialista)
Arcane (2021)

O hře League of Legends jsme nejspíš už něco zaslechli. Ne všichni jsme ji ale hráli. Ti, kteří zatím nemají tu úžasně toxickou zkušenost z prostředí Vyvolávačova žlebu, se možná budou chtít Arcane vyhnout, protože se bojí, že by nepochopili všechny možné návaznosti a souvislosti. To ovšem dělají chybu. Arcane je skvělý standalone a ano, pokud znáte příběhy postav, které se v seriálu objeví, potěší vás více a zaplaví vás endorfiny. Na své si ale přijdou u úplní mudlové.

Nemá cenu tu v několika málo řádcích zabředávat do spletitých příběhů, které seriál vypráví. Musím však poznamenat, že je vypráví znamenitě. Během několika epizod si s postavami vybudujete silná (téměř rodinná) pouta a bude vám skutečně záležet na jejich osudu. Animace, hudba, bojové scény a vizualizace psychických problémů - dechberoucí. Teď je skvělá chvíle s Arcane začít, neboť druhá série je za dveřmi.

Hrdinka Jinx v seriálu Arcane na Netflixu

Bára - marketing

Bára (marketing)
Mindhunter (2017)

Dvě série detektivního počinu Mindhunter sledují příběhy dvou agentů FBI v roce 1979. Ti si kladou za cíl proniknout do mysli sériových vrahů, aby porozuměli jejich psychologii s nadějí, že tyto znalosti použijí při řešení probíhajících případů. Sesbírat cenná data ale znamená, že musí strávit dlouhé hodiny v přítomnosti těch neodpornějších zločinců a vyslechnout desítky ještě odpornějších příběhů. Celý seriál poskytuje pohled na počátky kriminální psychologie a kriminálního profilování v FBI a netají se inspirací skutečnými případy. Milovníci true crime v něm jistě poznají neslavně známého Edmunda Kempera nebo Montieho Rissella. To však zdaleka nejsou jediní proslulí zločinci, jejichž příběh seriál nastiňuje.

Pokud vás reálné zločiny baví, Mindhunter bude taky, to si troufám tvrdit s klidným srdcem. Jedná se o napínavý psychologický thriller s hutnou atmosférou a hlubokým vhledem do nitra jednotlivých postav. Celý dojem pak umocňuje i fakt, že zločiny v něm zobrazené se skutečně udály. Pokud vám to doteď znělo jako splněný sen, je čas na špatné zprávy. Mindhunter má totiž kromě všech svých kladů i jednu vadu na kráse. Nebyl totiž nikdy dokončen. Slibuju ale, že i ty dvě existující série stojí za váš čas. No a konec? Ten si budete muset domyslet…

Hlavní hrdinové seriálu Mindhunter na Netflixu

Vojta - copywriter

Vojta M. (copywriter)
One Piece (2023)

Hraná adaptace nejslavnější mangy historie One Piece (1997 - současnost) mě dostala ještě před premiérou. Už z prvních trailerů čišela neskutečná energie a chuť dokázat, že anime v hrané podobě může skvěle fungovat, a to i mimo japonské ostrovy. Hned úvodní scény vás naladí na tu správnou pirátskou vlnu - nekonečné moře, bílý písek, majestátní koráby a hlavně piráti na všechny možné i nemožné způsoby - od bláznivého klauna Buggyho, který umí rozdělit své tělo na částečky a použít je jako zbraně, po tyranskou kapitánku Alvidu, která při sebemenším náznaku kritiky okamžitě sahá po železném kyji s bodci. Bizarní charaktery a neuvěřitelné zápletky se tu mísí se silným příběhem a propracovanou motivací postav.

Dalo by se říct, že One Piece je vlastně vysněným (nejen) klukovským dobrodružstvím, které si každý pamatujeme z dob, kdy jsme se sami toužili stát neohroženými piráty, objevovat svět a riskovat život pro své přátele v boji s těmi nejhoršími záporáky. A právě díky umění znovu v sobě probudit tenhle dětský zápal, hodnotím seriál tak vysoko. Je snadné v dospělosti zapomenout, jaké je to být dítětem, a každé umělecké dílo, které nám to umí nenásilnou formou připomenout, si zaslouží ocenit.

Hlavní hrdinové seriálu One Piece na Netflixu

Dan - podpora

Honza (marketing)
The Last Dance (2020)

Pohled do zákulisí jednoho z nejzajímavějších sportovních příběhů historie. Nynější rozhovory s aktéry dokreslují dobové záběry a emoce přímo po utkáních. Pro mě, jako sportovního nadšence, to byla neuvěřitelná jízda. Netflix si pustím velice sporadicky, ale tenhle seriál jsem sjel za dva dny. V seriálu zaujme naprosto vše, od mentality Michaela Jordana, přes výstřelky Dennise Rodmana, až po trenéra Phila Jacksona, který nějakým způsobem dokázal všechny tyhle hvězdy a jejich ega krotit, případně jim dát volnost (jednodenní výlet Rodmana do Las Vegas, který se protáhl na několik dní, kdy pro něj musel doletět samotný Jordan) a dovedl je k několika titulům NBA. I pokud o sportu, ani basketbalu takovém nic nevíte, tenhle seriál stojí za to vidět!

A co vy? Jaký je váš nejoblíbenější seriál na Netflixu? Dejte nám vědět do komentáře! Mrkněte také, s jakými herními postavami bychom šli nejraději na rande a proč!

Hlavní postavy dokumentu The Last Dance na Netflixu

Netflix předplatné na Herních kuponech

Jestli se na zmíněné snímky chcete podívat a zatím nemáte Netflix, kupon na Netflix seženete ve variantách 400 Kč a 1000 Kč. Všechny důležité informace o předplatném a aktuálních cenách se dozvíte v článku Netflix předplatné.

Podívejte se také na Síň slávy: 10 nejsledovanějších seriálů v historii Netflixu.

Nejlepší seriály Netflix

  1. Arcane (2021)
  2. Mindhunter (2017)
  3. The Last Dance (2020)
  4. One Piece (2023)
Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.