Netflix novinky duben 2024 - komiksová adaptace Mladí mrtví detektivové nebo druhá část Rebel Moon

Vojtěch Mišura
02. 04. 2024 14:00
Netflix novinky duben 2024 - komiksová adaptace Mladí mrtví detektivové nebo druhá část Rebel Moon

V dubnu se na Netflixu dočkáme premiéry komiksové adaptace Mrtví mladí detektivové, druhé části Rebels Moon nebo dvou českých komedií. Příjemným překvapením může být také černobílá stylovka Ripley nebo politické drama Rozhovor dekády od tvůrců fenomální Koruny.
Podívejte se na šest nejzajímavějších dubnových novinek, na které se můžeme těšit.

Obsah článku

1) Ripley (4. dubna)

Stylová černobílá minisérie nás zavede do New Yorku 60. let, kde se padělatel Tom Ripley živí prodáváním falešných obrazů. Tedy alespoň do doby, než si ho najme milionář Herbert Greenleaf, který ho zláká na mnohem temnější životní cestu. Scénář i režii obstaral oceňovaný holywoodský filmař Steven Zailian. Minisérie vychází ze série slavných detektivních románů od spisovatelky Patricie Higsmith

2) Rozhovor dekády (5. dubna)

Když v roce 2019 člen královské rodiny princ Andrew poskytl stanici BBC rozhovor týkající se kontroverzního podnikatele Jeffreyho Epsteina obviněného z obchodu se sexem s nezletilými dívkami, nikdo nečekal, že se princ místo obhajoby k nevhodným stykům přizná...

Rozhovor dekády se rozhodl zfilmovat tvrůce fenomenálního politického dramatu The Crown - Philip Martin. V hlavní roli se představí někdejší hvězda Akta X - Gillian Anderson a ostřílený Rufus Sewell (Iluzionista, Příběh rytíře).

3) Grand Prix (17. dubna)

Českých komedií se Štěpánem Kozubem se v posledních letech urodilo možná až příliš. Mezi ty nadprůměrné patří Grand Prix režiséra Jana Prušinovského (Kobry a užovky, Chyby, Okresní přebor). A právě díky jeho talentu, zvládnutému filmovému řemeslu a silným hereckým výkonům, se Grand Prix drží mírně nad bídnou úrovní současné české komedie.

4) Rebel Moon - Part Two: The Scargiver (19. dubna)

O tom, že se první část vysokonákladového sci-fi Zacka Snydera zrovna nezdařila, už se toho napsalo spousty. Někteří fanoušci ocenili alespoň pokus o vytvoření nového sci-fi univerza, kterému ale chybí hlubší logická výstavba, většina postav i kulis je zde čistě na efekt.

Ve druhém díle už není co ztratit, Snyder tedy může popustit uzdu své fantazie a představit nám závěr ságy bez jakýchkoliv velkých diváckých očekávání. Uvidíme, zda to bude stačit alespoň na koukatelný film.

5) Mrtví mladí detektivové (25. dubna)

Možná nejzajímavější dubnovou novinkou je adaptace populárního britského fantasy spisovatele Neila Gaimana - Mrtví mladí detektivové. Ta se zaměří na dvojici detektivů známých z komiksového Sandmana. Edwin Payne a Charlse Rowland vedou speciální detektivní kancelář, kterou založili netradičně až po své smrti, aby společně utekli před Peklem i Smrtí.

6) Ženy a život (25. dubna)

Éra laciných českých komedií se snad už konečně pomalu chýlí ke konci. Ty úspěšnější filmy z poslední dekády se čím dál častěji objevují na streamovacích stanicích, kde jim to sluší přeci jen více než na stříbrném plátně. Podobná je i komedie režiséra Petra Zahrádka Ženy a život.

Místo propracovaného příběhu nebo filmového umění snímek láká spíše na herecké obsazení s Evou Burešovou, Olgou Lounovou nebo Jakubem Kohákem v hlavních rolích.

Netflix novinky Duben 2024

  1. Ripley (4. dubna)
  2. Rozhovor dekády (5. dubna)
  3. Grand Prix (17. dubna)
  4. Rebel Moon - Part Two: The Scargiver (19. dubna)
  5. Mrtví mladí detektivové (25. dubna)
  6. Ženy a život (25. dubna)

Koukněte také na 10 nejsledovanějších seriálů v historii Netflixu.

Dubnové novinky na Netflixu 2024

Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.