Stojí nové WRC od Electronic Arts za vaši pozornost?

Martin Bizoň
25. 10. 2023 15:00
Stojí nové WRC od Electronic Arts za vaši pozornost?

Vývojáři ze studia Codemasters chystají nový rallye simulátor s názvem EA Sports WRC! Jak už jste z názvu nejspíše poznali, titul vyjde tentokrát pod vydavatelem Electronics Arts a vůbec poprvé nabídne kompletně licencovanou WRC sezónu. Zda však titul stojí za vaši pozornost, se dozvíte v následujících odstavcích.

Obsah článku

Zkušení vývojáři, skvělý produkt?

Jak už jsem nakousl v úvodu, hra je vyvíjena britským studiem Codemasters, které stojí za několika povedenými závodními tituly. Jmenovitě jde například o Colin McRae Rally, DiRT či GRID. Na jejich kontě však najdete i některé díly ze série F1. Codemasters mají s vývojem závodních her dlouholeté zkušenosti, na sérii WRC však pracují úplně poprvé.

Tvůrci hráče lákají na realistickou rallye simulaci, skutečné vozy a reálné tratě. Vůbec poprvé se také hráči mohou těšit na kompletně licencovanou sezónu seriálu WRC, včetně jezdců a týmů. Dostupný bude i režim kariéry, ve kterém se můžete stát šampionem rallye závodů.

Vozový park a tratě

Díky kompletní licenci nabídne vozový park celkem 78 vozidel, včetně speciálů a historických vozů, se kterými se následně budete prohánět v 17 reálných oblastech. Těšit se můžete i na Českou trať, která se ve hře objeví prostřednictvím budoucích aktualizací. Úplnou novinkou je pak možnost sestavení vlastního vozidla, jež potěší především milovníky motorsportu.

VR! Jen na PC…

EA Sports WRC nabídne stejně jako několik ostatních her od Codemasters i VR režim. Ten však bude dostupný pouze ve verzi pro PC a hráči na konzolích PlayStation 5 se tak musí spokojit pouze se základní hrou. K dispozici bude mimo jiné i online multiplayer, ve kterém se bude moci naráz utkat až 32 hráčů a chybět nebude ani cross-play režim.

EA Sports WRC vychází na PC, PlayStation 5 a Xbox Series již 3. listopadu 2023 a naši pozornost si tedy rozhodně získal. Teď už stačí jen doufat, že se Codemasters s projektem poperou na výbornou. Preferujete radši bojové hry? Mrkněte na novinky v UFC 5!

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.