FIFA 24 FC: Nečekejte revoluci, ale o krok realističtější fotbal

Vojtěch Mišura
26. 09. 2023 18:00
FIFA 24 FC: Nečekejte revoluci, ale o krok realističtější fotbal

Pokud jste jedním z milionů hráčů, kteří si každý rok kupují novou FIFU a přesně vědí, co od ní čekat, buďte v klidu. Název se sice proměnil, EA Sports FC 24 je ale stále ta stará značka, kterou znáte a máte rádi.
Obsahuje všechny důležité týmy, ligy a hráče, velká mistrovství a samozřejmě režim Ultimate Team. Navíc přidala několik úplně nových vychytávek.

Obsah článku

FC 24 představí fyzikální model Hypermotion V

Nový vylepšený fyzikální model Hypermotion V čerpá ze stovek záznamů skutečných zápasů natočených speciálními kamerami. Vylepšená technologie využívá AI, která analyzuje a předvídá pohyb jednotlivých hráčů po hřišti.

Kromě situaci na hřišti do hry převedla i takové detaily jako je činnost svalů při jednotlivých akcích či způsob, jak se při pohybu napíná a vlní látka na dresech. Při soubojích záleží na váze a výšce jednotlivých hráčů. Skluzy a hrubé zákroky jsou někdy opravdu brutální a dokonce i pokusy odstrčit hráče od míče vypadají fotbalověji než kdykoliv předtím.

Nový fyzikální model v EA Sports FC 24

Sada nových animací a PlayStyles

Jak už jsme psali, interakce na hřišti působí realisticky a také animace šancí a prostřihů vypadají skvěle. Vývojáři pro novou hru natočili celou řadu nových animací a zvuků včetně různých pokřiků a jiných šumů, které zpříjemňují zážitek ze hry. Výsledkem je tak zatím jednoznačně nejvěrohodnější fotbalová simulace, kterou si na televizi při vypnutých popiskách snadno spletete se skutečným fotbalovým vysíláním.

Výraznou novinkou je přidání tzv. PlayStyles díky kterým je výkon každého hráče jedinečné a dává mu jedinečné schopnosti, díky kterým je dobře rozeznatelný podle herního stylu.

Nové animace ve hře EA Sports FC 24

Budování dokonalého týmu v EA Sports FC 24

Je jasné, že alfou a omegou úspěchu EA Sports FC 24 bude, jak silnou online komunitu hráčů dokáže vybudovat. Samozřejmě mluvíme hlavně o Ultimate Team. Základní principy zůstanou stejné jako u klasické FUT, hráči budou sbírat karty a hledat ideální chemii svého týmu. Novinkou je zařazení ženských hráček, které můžete přidávat do týmu a tvořit tak nové herní kombinace.

Mrkněte také na další očekávanou novinku, závody Forza Motorsport které vyjdou už 10. října 2023!

EA Sports FC 24 Trailer

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.