Glitch #20: Konec podpory Xbox One, zrušení E3 a hra na motivy Indiana Jonese

Martin Bizoň
30. 06. 2023 14:00
Glitch #20: Konec podpory Xbox One, zrušení E3 a hra na motivy Indiana Jonese

Herní pořad Glitch se po čtrnácti dnech opět vrací s pořádnou náloží novinek z herního světa. Pořadem vás provede Martin a řeč dnes bude o novém ukončení podpory konzole Xbox One, zrušení E3 i o nové hře na motivy filmu Indiana Jones. Pořad Glitch právě začíná, tak se pohodlně usaďte, ať vám v herním světě nic neunikne.

Obsah článku

Mobilní Assassin's Creed míří do starověké Číny

Studio Ubisoft věnovalo během své prezentace velké množství času sérii Assassin's Creed. Řeč byla kromě připravovaného Assassin's Creed Mirage i o titulu zvaném Codename Jade. Jedná se o mobilní hru, která hráče zavede do starověké Číny roku 215 a příběhově se tedy řadí mezi Origins a Odyssey. V Codename Jade se staneme svědky příběhu Sia, adoptivního syna Císaře Wej-jü. Titulu se ujalo studio Level Infinite, měl by být kompletně free-to-play a vyjít by měl ještě v letošním roce. Již nyní se můžete na oficiálních stránkách hry zaregistrovat do bety.

Konec podpory konzole Xbox One

Šéf Xbox Game Studios Matt Booty potvrdil, že se nových her na konzoli Xbox One již nedočkáme. 10 let starou konzoli tak čeká derniéra, během které se dočká už jen udržování stávajících titulů a menších her od nezávislých studií. Nadále však budou nové hry podporovány prostřednictvím cloudového hraní.

Avatar: Frontiers of Pandora nebude v češtině

O české lokalizaci jsme vás poprvé informovali v článku Glitch #19. Nové informace však naznačují opak a české lokalizace se téměř s jistotou nedočkáme. Ze strany Ubisoftu se jednalo o chybu a během několika dní byla zmínka o podpoře češtiny z Ubisofte Storu odstraněna. Avatar: Frontiers of Pandora vychází 7. prosince na PC, PlayStation 5 a Xbox Series.

Microsoft zdražuje Xbox Series X i Game Pass

Společnost Microsoft oznámila zdražení konzole Xbox Series X a služby Xbox Game Pass. Tento nepopulární krok společnost učinila jako reakci na Sony, která svou konzoli PlayStation 5 zdražila již minulý rok. Nová cena konzole je 549,99 eur a za předplatné v Ultimate verzi nově zaplatíte 14,99 eur. Od kdy nové cenu platí se dozvíte v článku na blogu.

Herní veletrh E3 se pro nadcházející roky ruší

Komise pro cestovní ruch v Los Angeles počítá se zrušením herního veletrhu E3 i v letech 2024 a 2025. Naznačují to poznámky ve zprávě ze zasedání komise. Pokud budou tyto informace potvrzeny, veletrh se neuskuteční již čtvrtým rokem. V roce 2020 byla E3 z důvodu pandemie zrušena poprvé, o rok později proběhla v digitální podobě. V roce 2022 byl veletrh opět zrušen a letos se kvůli nezájmu vydavatelů také neuskutečnil.

Marvel's Spider-Man 2 dorazí s českou lokalizací!

Čeští zástupci PlayStationu prostřednictvím Facebooku oficiálně potvrdili, že se Marvel's Spider-Man 2 dočká české lokalizace. Nové pavoučí dobrodružství si tedy vychutnáme s českými titulky. Druhý Spider-Man se tak přidává k rozsáhlé řadě PlayStation titulů s českou lokalizací. Marvel's Spider-Man 2 vychází 20. října exkluzivně pro konzoli PlayStation 5.

Hra na motivy Indiana Jonese nabídne pohled z první i třetí osoby

Studio Bethesda chystá nový herní titul na motivy filmové série Indiana Jones. Hra by měla být stejně jako v případě Starfiledu exkluzivitou pro Xbox a měla by kombinovat hned několik různých žánrů. Leaker Nick Baker v podcastu XboxEra odhalil, že titul nabídne pohled z první i třetí osoby a zároveň by měl být odvyprávěn i zcela nový a originální příběh známého dobrodruha. S jistotou lze tedy říct, že Indiana Jones nebude tradičním herním titulem.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.