NHL 24 posouvá virtuální hokej zase o kus dopředu

Vojtěch Mišura
27. 09. 2023 15:00
NHL 24 posouvá virtuální hokej zase o kus dopředu

EA Sports konečně vyslyšela dlouholeté volání fanoušků a po nevýrazné NHL 23 přišla s celou řadu zajímavých novinek. Revoluční je zejména nový systém vytváření tlaku, který odměňuje vaše útočné úsilí, vylepšený fyzikální model, nahrávky na jeden dotek nebo reflexivní zákroky brankářů. Podaří se letos tvůrcům přiblížit skutečnému hokejovému zážitku?

Obsah článku

NHL 24 Exhaust engine - Odměna za útočné úsilí

Systém útočného tlaku je jednoznačně největší a nejvýznamnější novinkou, která do hry přináší novou dynamiku. Jakmile se usadíte v pásmu a zahrnete soupeřovu bránu střelami, objeví se na ledě speciální měřič - čím vyšší bude mít hodnotu, tím rychleji a nebezpečněji se budou pohybovat útočící hráči. Naopak bránícímu týmu postupně začne docházet energie a bude se snažit hru přerušit či alespoň vyhodit kotouč do středního pásma.

Mike Inglehart, hlavní design director v EA Sports a jeden z tvůrců NHL 24 o novince řekl:
"Chtěli jsme do hry přenést různá tempa hry. Změnit způsob, jakým o hře přemýšlíte. To očekávání, kdy cítíte, že je váš tým velmi blízko vstřelení gólu. Nebo na druhé straně je váš tým sevřený, taháte za kratší konec a zoufale doufáte, že tlak ustojíte."

Systém Exhaust Engine v nové NHL 24

Věděli jste, že si můžete dobít PlayStation peněženku i bez kreditní karty?

Reflexivní zákroky a únava brankářů

Novinkou je také únava brankáře, která je navržena tak, aby existovalo ještě více možností, jak se puk dostane do sítě. Jak ofenzivní tlak narůstá, brankář je čím dál nepozornější. Najednou se objevují trhliny v obraně a více volných míst vybízejících ke střelám z nečekaných úhlů.

Zároveň také zvyšuje šance brankářů na velkolepé zákroky z "poslední nouze". Celkem také přibude více než 50 nových animací brankářských zákroků.

Nový fyzikální model v NHL 24

NHL 24 Vylepšený fyzikální model

Obránci nyní mohou rychle strčit bruslaře, aby se je pokusili dostat od puku. Chybět tak nebude různé pošťuchování, vrážení a jiné způsoby, jak protihráčům co nejvíc otrávit hru. Kromě klasického vyražení plexiskla ála Rachůnek vs Arťuchin můžete dokonce poslat soupeře přes mantinel na klín hráče na lavičce. Podobných jemných detailů najdete v NHL 24 spoustu.

Mrkněte také na aktuality o nejnovější Fifě, nově pojmenované jako EA Sports FC 24.

NHL 24 datum vydání

Nové NHL 24 vyjde 6. října 2023. Dostupné bude na konzole PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox One a Xbox Series X/S.

NHL 24 Trailer

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.