Květnové PlayStation Plus nabídne EA SPORTS FC 24 i stylovou adventuru

Vojtěch Mišura
02. 05. 2024 11:30
Květnové PlayStation Plus nabídne EA SPORTS FC 24 i stylovou adventuru

Květnová nadílka her na PS Plus je bohatá na zajímavé tituly! PlayStation necelý půl rok před uvedením nového fotbalu, uvolnil EA SPORTS FC 24. Dalšími tituly v nabídce je logická adventura ve stylu starých Zelda her: Tunic a akční vyvražďovačka Ghostrunner 2.
Novinky budou dostupné pro předplatitele PS Plus od 7. května 2024.

Obsah článku

Od 4. června 2024 jsou k dispozici 3 červnové novinky na PS Plus.

EA SPORTS FC 24 (PS4, PS5)

Ačkoli by se podle nového názvu mohlo zdát, že se ve fotbalové sérii od EA Sports jedná o revoluční ročník, nenechte se mýlit. EA Sports FC 24 je pořád ta stará "dobrá" FIFA se všemi svými klady i frustrujícími chybami. I tak ale v nejnovějším ročníku najdeme mnoho nových detailů a vylepšení, které hru posouvají zase o kus blíže k realitě. Od detailů mimiky hráčů, dresů či rozryté trávy, po mnohem přirozeněji působící pohyb hráčů, který byl obohacený o několik zcela nových animací.

Hodnocení IGN: 7/10
Počet hráčů: singleplayer, multiplayer

Tunic (PS4, PS5)

Pokud vám hlavní hrdina - mečem a štítem ozbrojený lišák - připomíná Linka ze série Legends of Zelda, jste na správné stopě. Tvůrce této na důmyslné rébusy bohaté izometrické adventury - Andrew Shouldice -  je velkým fanouškem japonské klasiky a jeho plánem bylo zkombinovat malebnost Zeldy s prvky z Dark Souls. A to se mu podařilo na výtečnou, dokonce tak, že se hra stala jednou z nejlépe hodnocených titulů roku 2022!

Hodnocení IGN: 9/10
Počet hráčů: singleplayer

Ghostrunner 2 (PS5)

V jednoduchosti je krása. Tohle okřídlené motto si vzali k srdci tvůrci akčního Ghostrunnera, ve kterém jste jako hbitý "kyber-ninja" kosili jednoho nepřítele za druhým. Ve druhém dílu jsme se dočkali rozšíření příběhu, které celou hru lehce zpomaluje, na druhou stranu si u něj alespoň na chvíli odpočinete. Hra je stejně obtížná jako první díl, navíc na svého předchůdce v leččems navazuje a vyžaduje od vás určitý stupeň skillu. Není tedy od věci zahrát si nejprve 1. díl a až poté se pustit do pokračování.

Hodnocení: 9/10
Počet hráčů: singleplayer

Destiny 2: Lightfall (PS4, PS5)

Pro předplatitele všech variant PS Plus je tu pak ke stažení rozšíření pro hru Destiny 2 s podtitulem Lightfall. DLC přidává zcela novou mapu Neomuna a zcela nový element zvaný Strand, který vám umožní například přitahování ke kotvám nebo k nepřátelům.

Dobijte si PlayStation peněženku přes Herní kupony

Pořiďte si předplatné PlayStation Plus přes Herní kupony. Stačí dobít PlayStation peněženku, z které následně pořídíte měsíční předplatné. Hry zdarma budou dostupné od 4. června 2024.

Do té doby stále můžete stahovat květnové PS Plus hry zdarma, jejich přehled najdete v PS Plus hry květen 2024.

PlayStation Plus květen 2024:

  • EA Sports FC 24
  • Tunic
  • Ghostrunner 2
  • Destiny 2: Lightfall
Štítky: PlayStation

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.