TOP 5 her s ježkem Sonicem v hlavní roli

Vojtěch Mišura
10. 10. 2023 17:00
TOP 5 her s ježkem Sonicem v hlavní roli

Naspeedovaný modrý ježek je tu s námi už přes 30 let, konkrétně od roku 1991, kdy na Mega Drive vyšlo první dobrodružství Sonic the Hedgehog. Od té doby nám SEGA naservírovala nespočet her s ježkem Sonicem v hlavní roli, které vycházely na všechny existující platformy.
Vybrali jsme 5 novějších i klasických her, které by žádný fanoušek neměl vynechat.

Obsah článku

Sonic Superstars (2023)

V nové kooperativní hře si kromě Sonica zahrajete za další 3 hratelné postavy - Tails, Knuckles a Amy. Každý hrdina je obdařen speciální schopností. Zatímco Sonic se umí stočit do modré koule, Tails s Knucklesem se vznáší a Amy ovládá dvojitý skok.

I když hra ve čtyřech hráčích může být někdy pořádný chaos, multiplayer Sonicovi rozhodně sluší a přidává na zábavnosti. Grafikou se pak hra vrací ke svým kořenům a sází především na prověřené 2D prostředí doplněné o některé 3D prvky.

Věděli jste, že PlayStation peněženku si u nás můžeš dobít třeba i telefonem

Sonic Generations (2011)

Sonic Generations přišlo na svět jako dárek k 20. Sonicovým narozeninám. A SEGA toto výročí oslavila vydáním parádní hry, která dodnes patří mezi nejlepší v sérii. Hra skládá poctu svým předchůdcům a navrh přidává zajímavou kombinaci klasické 2D plošinovky a 3D světa. Už tak vybroušenou hru doplňuje kvalitní příběh, díky kterému si tuto adrenalinovou jízdu ještě více užijete.

Sonic Mania Remake (2017)

Sonic Mania je návrat k úplným kořenům a jednou z nejlepších 2D plošinovek posledního desetiletí. Hra ubíhá v neuvěřitelném tempu, setkáte se starými známými a dočkáte se i spousty novinek, které jsou do původní hry zakompovány tak chytře, že chvílemi ani nepoznáte, co je nové a co původní. Pokud chcete zažít Sonica ve své klasické podobě, Sonic Mania je k tomu ideální příležitostí.

Sonic Adventure 2 Battle (2001)

6 hratelných charakterů, 30 úrovní a možnost multiplayeru dělají ze Sonice Adventure 2 Battle jednu z nejrozsáhlejších a nejzajímavějších příspěvků v sérii. Hra nabídla také temnou podobu Sonica - tajemného Shadowa, který vypadá opravdu cool a je radost si za něho zahrát. Hlavním slabinou je zmatená kamera a z dnešního pohledu už notně zastaralá 3D grafika, která kazí požitek z jinak povedené hry.

Sonic Advance (2001)

Premiéra Sonica na Game Boy Advance slavila velký úspěch a od té doby se modrý ježek na nintenďáckých konzolích dokonale zabydlel. Z této spolupráce dodnes těží i Ninentdo Switch. Sonic a handheld jde zkrátka dobře dohromady a tato hra je toho nejzářnějším příkladem.

Mrkněte také na 5 nejlepších her inspirovaných starým Egyptem.

TOP 5 nejlepší Sonic hry v historii

  1. Sonic Superstars (2023)
  2. Sonic Generations (2011)
  3. Sonic Mania Remake (2017)
  4. Sonic Adventure 2 Battle (2001)
  5. Sonic Advance (2001)

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.