Young Royals 3. série: postavy, obsazení, datum premiéry

Vojtěch Mišura
08. 03. 2024 16:00
Young Royals 3. série: postavy, obsazení, datum premiéry

Příběh prince Wilhelma - nástupce švédského trůnu, který kvůli skandálu v nočním klubu nastoupí do soukromé internátní školy - si díky svému citlivému zobrazení LGBTQ+ témat i uvěřitelnému zákulisí švédské královské scény, získal fanoušky po celém světě.

Závěrečná řada rozplete všechna tajemství a dovede milostný příběh Wilhelma a Simona do napínavého finále.

Obsah článku

Mladá modrá krev 2024

První sezóna měla na Netflixu premiéru před třemi lety. Z Young Royals se tehdy takřka přes noc stal obrovský hit atakující přední příčky sledovanosti. Oproti jiným seriálům s obdobnou tematikou je přístup tvůrců osvěžující především v tom, že hlavním tématem není v první řadě vyrovnávání se s homosexualitou - tu zde totiž všichni berou jako něco přirozeného.

Hlavním problémem je ovšem skutečnost, že Wilhelm je budoucí král země a být gay tak nějak neodpovídá tisíceletým zavedeným monarchistickým pořádkům. Královská rodina tak vyšle jasný příkaz: Na veřejnost se zpráva o princově románku v žádném případě nesmí dostat. To se ale, jak už víme z předchozích dvou sérií, úplně nepodaří…

Švédský herec Edving Riding v roli prince Wilhelma

Young Royals příběh

Hlavní scénáristka seriálu Lisa Ambjörn před uvedením třetí sezóny prohlásila:
„Vždy jsem si představovala, že Young Royals budou mít tři části. Konec jsem měla vymyšlený od začátku a jsem nesmírně vděčná a poctěna, že příběh mohl skončit tak, jak jsem měla v plánu.”

Příběh se znovu bude odehrávat především na internátní škole Hillerska, kde Wilhelm poznal Simona a nyní jejich vztah bude muset stát nejen před nimi samotnými a jejich nejbližšími, ale rovnou před celým národem.

I když mnoho podrobností o příběhu tvůrci ven nevypustili, herec Omar Rudberg (Simon) v rozhovoru řekl, že si diváci “mají připravit kapesníčky” a že o dramatické okamžiky rozhodně nebude nouze a čeká nás opravdu vyhrocené finále. Doslova řekl, že poslední sezóna bude “velmi šokující, velmi dramatická.”

Mladá modrá krev natáčení

Natáčení závěrečné třetí série skončilo v červnu 2023. Ryding (Wilhelm) ve videu sdíleném Netflixem prozradil, že jeho oblíbenou scénou z natáčení byla závěrečná scéna, zatímco Rudberg (Simon) zaže považuje za vrchol natáčení, které od herců vyžadovalo "střílet celou noc". Rudberg na Twitteru svým fanouškům sdělil, že poslední den natáčení byl emocionálně náročný.
"Jsem tak šťastný a hrdý, nemůžu se dočkat, až uvidíte konec tohoto příběhu. Tohle je TA sezóna," napsal.

Hlavní hrdinové třetí sezóny švédského seriálu Mladá modrá krev.

Mladá modrá krev Wilhelm, Simon a další postavy

Fanoušci seriály jistě ocení skutečnost, že se vrátí všichni hlavní představitelé včele s Omarem Rudbergem (Simon), Edvinem Rydingem (Wilhelm), Malteem Gårdingerem (August), Fridou Argentou (Sara) a Nikitou Uggla (Felice).

Young Royals herci/obsazení

  • Edvin Ryding - princ Wilhelm
  • Omar Rudberg - Simon
  • Malte Gardinger - August
  • Samuel Astor - Nils
  • Nikita Uggla - Felice
  • Frida Argento - Sara
  • Uno Elger - Walter

Podívejte se na 10 nejlepších LGBT+ filmů a seriálů dostupných na Netflixu!

Mladá modrá krev Netflix 2024 Trailer (Datum premiéry na Netflix: 11. března 2024)

Štítky: Netflix

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.