FIFA 23: Crossplay a Mistrovství světa jsou největším tahákem novinky od EA

Vojtěch Mišura
29. 09. 2022 15:13
FIFA 23: Crossplay a Mistrovství světa jsou největším tahákem novinky od EA

Nová FIFA 23 láká kromě atmosféry nastávajícího Mistrovství světa v Kataru i na několik zajímavých novinek. Jako každý rok přidává řadu kosmetických změn a vylepšení hratelnosti. Do hry se také po letech vrací italská Serie B a taky “Stará dáma” neboli Juventus Turín.

Podívejme se podrobněji, co všechno je v nové Fifě jinak než minule.

Obsah článku

Díky Crossplay si zahrajete proti komukoliv bez ohledu na zařízení

Jedna z letošních nejvýraznějších novinek je bezpochyby crossplay, díky kterému si budete moci zahrát s majiteli jiných konzolí. Ať už vlastníte PlayStation 5, Xbox Series X/S nebo PC, poprvé v historii můžete změřit síly nezávisle na vašem zařízení. A o tuto výhodu nepřijdou ani majitelé starší generaci konzolí. S PS4 si totiž budete moci zahrát s vlastníky konzole Xbox One a naopak.

Multiplatformová hra se týká režimů FUT nebo klasického online matche Online Friendlies. Crossplay naopak nepodporuje mód Pro Clubs a Co-op.

Crossplay podporované platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC, PS4, Xbox One

FIFA 23 technologie Hypermotion 2

Jak už je u sportovních sérií od EA Games zvykem, místo jedné velké revoluce spíše oprašuje staré a dobře zavedené systémy, které postupně rozšiřuje o nové herní prvky. Ty pak hře přidávají na čím dál větší realičnosti. Tou nejdůležitější změnou je letos technologie Hypermotion 2, která svůj potenciál částečně představila už před rokem.

Jde o vylepšenou implementaci realistické fyziky hráčů, která slouží titulu především k zlepšení dynamiky zápasů. Vylepšené přihrávky, lepší bránění a vyvážené možnosti jsou největšími rozdíly oproti minulému roku.

Nová hra je tak podle prvních recenzí nejlepší Fifou od roku 2017, a je tak důstojným rozloučením se značkou FIFA, než se série příští rok přejmenuje na EA Sports FC.

Mistrvství ve fotbale žen 2022 fifa 2023

Mistrovství světa v Kataru FIFA 23

FIFA nabídne oficiální World Cup mód, kde si budete moci zahrát za všechny reprezentační týmy účastnící se letošního Mistrovství světa v Kataru. Mód bude k dispozici spolu s bezplatnou aktualizací, která proběhne před Mistrovstvím světa v Kataru. Zatím tedy mód ve hře nehledejte - o jeho přidání budete včas informováni.

K naší radosti nebudou chybět ani národní celky, které se na vrcholný fotbalový svátek neprobojovaly. Dočkáme se tak i týmu České republiky, chybět naopak bude Slovensko.

Novinkou je pak zařazení ženského šampionátu - Mistrovství světa ve fotbale žen 2023, zde už ale Česko své zastoupení mít nebude.

FIFA 23 národní týmy MS v Kataru 2022

  • Skupina A: Katar, Ekvádor, Senegal, Nizozemsko
  • Skupina B: Anglie, Írán, USA, Wales
  • Skupina C: Argentina, Saudská Arábie, Mexiko, Polsko
  • Skupina D: Francie, Austrálie, Dánsko, Tunisko
  • Skupina E: Španělsko, Kostarika, Německo, Japonsko
  • Skupina F: Belgie, Kanada, Maroko, Chorvatsko
  • Skupina G: Brazílie, Srbsko, Švýcarsko, Kamerun
  • Skupina H: Portugalsko, Ghana, Uruguay, Jižní Korea

Fifa 23 a mód mistrovství světa v Kataru 2022

Plzeň, Slavia nebo Sparta. Ostatní české týmy chybí

Ani tentokrát se čeští fanoušci nedočkají přítomnosti české ligy. Vedení EA Sports se opět nedohodlo s představiteli FAČR. Česká liga tak ve hře chybí už dlouhých 11 let.

Dočkáme se tak pouze tří nejlepších týmů - Sparty, Slavie a Plzně. Za ostatní včetně účastníkem evropských soutěží jako je Slovácko si bohužel nezahrajeme.

Fifa 23 novinky ve hře

  • Crossplay
  • Ženský klubový fotbal
  • Mistrovství světa v Kataru 2022
  • Juventus Turín zpět ve hře

AC Sparta Praha ve hře Fifa 23

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Mirec

Nemám MS v Katare na PS4 vôbec to neprišlo môžte mi stým pomost

12. ledna 2023 00:27
* Povinné položky

Postak

Kde najdu ve fifě 238 na PS 4 MS v k4aru,děkuji

03. října 2022 15:39
* Povinné položky